Spectacolul omagial de gală „Eugen Doga. 80 de primăveri” organizat la București cu suportul Kaufland

București, 26 aprilie 2017

Astăzi, 26 aprilie 2017, la Ateneul Român din București, ora 19.00 are loc spectacolul omagial de gală „Eugen Doga. 80 de primăveri”. Evenimentul marchează a 80-a aniversare de la nașterea compozitorului și cuprinde o serie de lucrări notorii din creația maestrului.

Operele muzicale ale supranumitului „Maestru în artă, Artist al Poporului şi Om al Mileniului”, Eugen Doga, vor fi interpretate de către colective și artiști consacrați din Republica Moldova: Orchestra și Corul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău, Mariana Bulicanu, Anastasia Lazariuc, Iurie Sadovnic, Ana Maria Donose, Ana Cernicova, Vitalie Advahov etc.

Eugen Doga este un etalon al culturii contemporane, spectacolul omagial de gală oferă posibilitatea de a aprecia valoarea inedită a operelor compozitorului. Credem în beneficiul acestor evenimente, de aceea vrem ca publicul să aibă parte de un program cultural cât mai bogat”, a menționat Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland.

Maestrul Eugen Doga este recunoscut atât la nivel național cât și internațional, astfel se regăsește în lista celor 200 de personalități ale lumii, iar conform UNESCO, valsul „Gingașa și tandra mea fiară” este numit a patra capodoperă muzicală a secolului XX.

Concertul este organizat și cu susținerea Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Ministerului Culturii și Identității Naționale al României, Ambasadei Republicii Moldova în România, Filarmonicii ”George Enescu” din București, Teatrului de Operă și Balet ”Maria Bieșu” din Chișinău, iar Kaufland este partenerul principal.

Contact