Bucurie în Mișcare, susținut de Kaufland, a inspirat mii de participanți să practice un mod sănătos de viață

Chișinău, 26 iunie 2017

Copii, părinți și bunici au participat la sutele de activități desfășurate în aer liber în patru orașe din țară în cadrul campaniei naționale „Bucurie în Mișcare”, ediția a II-a. Timp de trei săptămâni, AVI-Moldova alături de Asociația 11even din România și cu susținerea companiei Kaufland au adus bucuria mișcării în Orhei, Cahul, Bălți și Chișinău.

Bucurie în Mișcare a adus distracție și voie bună în sufletele tuturor participanților, de la 4 la 90 de ani, care au fost alături de noi în cele 4 orașe în acest an. Am avut parte de un public prietenos și foarte implicat, alături de care am promovat mișcarea și un mod sănătos de viață. La cel mai bucuros Festival din acest an s-au implicat foarte mulți oameni care #iubescmiscarea”, a menționat coordonatoarea „Bucurie în Mișcare”, președinta AVI-Moldova, Olga Cortac.

La Chișinău, caravana „Bucurie în Mișcare” s-a desfășurat în perioada 21 - 25 iunie și a demarat cu diverse activități sportive prin școli și grădinițe.

Ulterior, promotorii modului sănătos de viaţă şi-au dat întâlnire, sâmbătă, 24 iunie,  în parcul Valea Morilor din capitală, unde zeci de tineri au participat la cros și la cursa pe biciclete. Evenimentul s-a încheiat duminică în parcul Dendrariu din capitală unde a fost improvizat un mic orășel pentru toți cei care iubesc mișcarea. Astfel, toți vizitatorii s-au întors în copilărie și au avut parte de multă distracție în aer liber, jocuri, concursuri, multe premii și muzică bună.

Organizatorii au amenajat terenuri de fotbal, ski pe asfalt, tenis cu piciorul, badminton, baschet, volei, zona cu meșteșuguri și artizanat, zona de catering, zona de relaxare, board games și noutatea acestui an - zona „Reciclăm și ne jucăm”. Toate materialele rezultate în cadrul zonei „Reciclăm și ne jucăm” vor fi oferite celor prezenți în schimbul unor donații, iar banii adunați vor fi alocați pentru cauza socială identificată cu partenerii de la Guvern24.md.

O echipă din sute de voluntari a contribuit la organizarea evenimentelor din acest an.

Festivalul Bucurie în Mișcare este în armonie cu valorile Kaufland, pentru că susținem și promovăm stilul sănătos de viață, care înseamnă atât bucuria mișcării, a acțiunii, cât și bucuria generată de hrana sănătoasă. Cetățenii Republicii Moldova, de la mic, la mare, merită să aibă parte de tot ce e benefic pentru sănătatea lor”, a subliniat Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland.

#IubescMiscarea, #BucurieInMiscare, #KauflandSprijina

Pentru mai multe informații despre campania Bucurie în Mișcare Moldova 2017 vă invităm să accesați www.bucurieinmiscare.md sau pagina oficială de Facebook www.facebook.com/BucurieInMiscareMoldova.

Proiectul „Bucurie în Mișcare”

„Bucurie în Mișcare” este un proiect de promovare a sportului și mișcării în comunitate, demarat de Asociația 11even în anul 2012. Până în prezent, proiectul a fost implementat în peste 25 de orașe din România și în Chișinău, Moldova, reunind zeci de mii de participanți.

Prima ediţie s-a numit Family Olympics și a avut loc în 10 oraşe din România în timpul Jocurilor Olimpice din Londra. Cu această ocazie, au fost strânse fonduri pentru cumpărarea a 80.000 de ghiozdane destinate copiilor din mediul rural, în cadrul unui program derulat în parteneriat cu World Vision România.

Proiectul a ajuns în Chișinău în primăvara anului 2016, unde s-a desfășurat pe parcursul unei săptămâni și a atras peste 10.000 de participanți, cu ocazia primei ediții.

Contact