Kaufland a premiat cei mai buni studenți ai catedrei Filologie Germană a UPS „Ion Creangă”

Chișinău, 30 aprilie 2018

Kaufland susține educația și premiază excelența. La 20 de ani de la fondarea catedrei de Filologie Germană a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, compania a premiat cei mai buni trei studenți pentru reușite și performanțe.

Evenimentul s-a desfășurat pe 26 aprilie, în cadrul Săptămânii Limbii Germane, devenită deja o tradiţie anuală.

Începând din 2015, Kaufland a pus bazele unei colaborări fructuoase cu Catedra de Filologie Germană a Universității, iar rezultatele nu s-au lăsat mult așteptate. În cadrul ceremoniei de premiere, cei mai buni studenți au primit cadou tablete iPad, stick-uri de memorie din lemn reciclat și diplome de excelență.

Studiul limbii germane devine tot mai solicitat și mai dorit de către studenți, care realizează cât de importantă a devenit această limbă străină pentru formarea unei cariere. Așa cum Kaufland susține excelența în educație prin diverse programe, nu a rămas indiferentă nici de această dată și a stabilit un parteneriat de lungă durată cu catedra de Filologie Germană a Universității Pedagogice de Stat „I. Creangă”. Recunoștința noastră se manifestă și prin faptul că trei din absolvenții acestei facultăți, în prezent, pun bazele Kaufland în Republica Moldova. În acest fel, suntem alături de tânăra generație care face primii pași în carieră”, a declarat Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director în cadrul Kaufland.

La rândul său, șeful catedrei, Victor Chiseliov, a menționat că Universitatea Pedagogică de Stat „I. Creangă” este mândră să aibă în calitate de partener de încredere compania Kaufland, cel mai mare angajator privat din România.

Apreciem foarte mult cooperarea cu compania Kaufland, cu care avem un acord de parteneriat din anul 2015. Graţie ajutorului din partea Kaufland, am putut echipa o sală de curs modernă. Sperăm la o colaborare frumoasă în continuare, care să fie avantajoasă studenţilor noştri”, a subliniat şeful Catedrei de Filologie Germană.

Absolvent al universităţii este și Spiridon Moga, angajat în cadrul Kaufland Republica Moldova. „Noi, foștii studenți ai universității, suntem o dovadă că instituția pregătește profesioniști, capabili să-și manifeste potențialul în companii de succes. Și cel mai important lucru este că susținem și promovăm instituția de fiecare dată când avem această oportunitate”, a menționat Spiridon Moga.