Inovație, viitor și tehnologie! Cum s-a desfășurat ediția a V-a Ignite Chișinău

Chișinău, 10 decembrie 2018

Peste patru sute de persoane pasionate de cunoaștere, dornice de inspirație și deschise spre inovație s-au adunat la Ignite Chișinău. Evenimentul, care a fost sold-out, a însemnat 20 de speakeri locali și internaționali, 1 prezentator și peste 30 de voluntari care au oferit publicului o experiență marca Ignite Chișinău, alături de „combustibilul” oferit sub formă de cești de cafea, ceai, apă și donuts.

Kaufland a acceptat provocarea de a fi partener general Ignite 2018 și a pregătit o serie de surprize pentru toți participanții. La intrare, tinerii au fost invitați să-și încerce norocul la Roata profesiilor și să vadă dacă pot nimeri departamentul în care ar prefera să lucreze, iar în schimb puteau primi premii. De asemenea, noutatea de la eveniment au fost cele 5 poziții vacante de joburi part-time, care să distreze participanții, dar care să-i și scoată din zona de confort. Iată care au fost acestea:

  • Hugging Director – persoanele care își alegeau această poziție, trebuiau să îmbrățișeze o persoană de la eveniment și s-o facă să zâmbească.
  • Șșșș Manager – cei care au avut acest job aveau grijă ca în timpul conferinței să fie liniște, dar și să interacționeze cu participanții mai zgomotoși.
  • Hahaha Consultant – persoanele responsabile de buna dispoziție a prietenilor și a noi-cunoscuților din timpul networkingului. Să spui glumițe poate fi, de asemenea, un job.
  • Hello Assistant – probabil una din pozițiile preferate a fost cea de a spune salut la cât mai multe persoane pe care nu le cunoști. Uneori poate fi dificil să ai motiv să te apropii de cineva necunoscut, însă având acest job, asta îți dă curaj ca să fie cât se poate de natural să spui salut și să interacționezi cu o persoană de la care ai putea învăța ceva.
  • Clapping Officer – dacă ți-a plăcut un discurs, dar erai prea rușinos să aplauzi primul, cei care aveau acest job te stimulau să apreciezi ideile bune și să ieși din zona de confort.

Am inițiat această activitate pentru a transmite spiritul de echipă pe care îl avem în companie și cu persoane din afară, dar care poate ulterior vor deveni parte din familia Kaufland. Acest gen de exercițiu a venit pentru ca să intrige participanții să se gândească la viitor și ce vor să facă în viața lor profesioană: Marketing, Vânzări, Resurse Umane sau alte profesii. Iar toate aceste oportunități de angajare se pot regăsi și pe pagina cariere.kaufland.md.

Prezentările invitaților de la Ignite au fost completate cu intervenții artistice. Radu Croitoru a deschis evenimentul Ignite cu o interpretare surprinzătoare pe acorduri de violoncel a preludiului din Suita nr. 1 scrisă de Johann Sebastian Bach. Toată seara a fost încununată cu momente muzicale care au purtat participanții în călătorii imaginare în viitor pe note de muzică clasică și operă (Alexandra Prokopovici, Corneliu Babira și corul Renaissance de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice).

Ediția „Ignite: the Future” a fost organizată de către Seed Forum Moldova (iHUB Chișinău) cu suportul partenerului general Kaufland. Ignite a ajuns în Republica Moldova cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”.

 

Contact