Kaufland Moldova și autoritățile UTA Găgăuzia au semnat un memorandum de colaborare. Ce prevede acesta

Comrat, 08 Noiembrie 2019

Kaufland Republica Moldova urmează să-și extindă proiectele de dezvoltare și investiții în regiunea UTA Găgăuzia. În acest sens, CEO-ul Kaufland România și Republica Moldova, Marco Hößl și guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, au semnat un memorandum de colaborare de lungă durată.

Documentul presupune investiții în regiune, programe de susținere a producătorilor autohtoni și crearea locurilor de muncă. 

Avem planuri ambițioase, motiv pentru care sunt bucuros să fiu și astăzi, aici, în Comrat. Perseverența și evoluția economică pe care le-ați înregistrat în ultimii ani ne-au convins să începem sa investim și în Găgăuzia. Prin intermediul acestui memorandum punem bazele unui parteneriat de colaborare de lungă durată, care presupune investiții în regiune, noi locuri de muncă și o relație de conlucrare cu producătorii autohtoni”, a menționat CEO-ul Kaufland România și Republica Moldova, Marco Hößl.

CEO-ul Kaufland a mulțumit Bașcanului UTA Găgăuzia pentru efortul pe care îl depune privind crearea unui climat favorabil de afaceri pentru investitori.  

La rândul său, Bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a menționat că semnarea acestui memorandum reprezintă „un pas important pentru fortificarea unei colaborări constructive şi deschise”. De asemenea, Guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a reiterat deschiderea pe care o au autoritățile publice locale pentru implementarea proiectelor de investiție Kaufland în regiune, fapt ce va contribui la bunăstarea locuitorilor UTA Găgăuzia.

Precizăm că, pe 26 septembrie, Kaufland a deschis ușile primelor sale două magazine în Chișinău, în sectorul Botanica, pe strada Decebal 99/2 și în sectorul Ciocana, pe strada Mircea cel Bătrân 25/1. Magazinele sunt construite în linie cu cele mai moderne standarde de design și beneficiază de o amenajare aparte, astfel încât clientul să aibă parte de o experiență plăcută la cumpărături. Kaufland intenționează să construiască 20 de magazine în Republica Moldova.

Contact