Kaufland Moldova anunță noi măsuri de protecție pentru clienți și angajați

Chișinău, 18 Martie 2020
Măsuri de singuranță în magazinele Kaufland

În contextul situației epidemiologice, legate de COVID – 19 și evoluției acesteia în ultimele zile, Kaufland Moldova anunță noi măsuri de protecție pentru clienți și angajați.

• În magazinele Kaufland au fost instalate geamuri de protecție la casele de marcat și la birourile Info. Suprafețele sunt dezinfectate în mod constant, iar la casele de marcat este afișată recomandarea pentru clienți de a plăti cu cardul sau cu telefonul, pentru mai multă siguranță.
  • Restul și bonul fiscal se vor plasa direct pe mobilierul casei de marcat, iar angajaților le este recomandat să poarte mănuși
  • La casele de marcat, brutărie și vitrina asistată au fost amplasate benzi roșii delimitatoare, la o distanță de cel puțin un metru una față de alta, care au drept scop să-i ajute pe clienți să păstreze distanța recomandată.
  • La raionul de legume și fructe, clienții sunt obligați să utilizeze mănușile de unică folosință
  • În caz de aglomerare excesivă, accesul clienților se va face în grupuri restrânse.
  • De mai multe ori pe zi, în magazine sunt dezinfectate toate suprafețele des utilizate de clienți și colegi și obiectele de uz comun, precum cărucioarele de cumpărături, coșurile de mână, mânere, clanțe, balustrade, cântarele de la Legume-Fructe, cleștii de la brutărie, casele de marcat,  mobilierul de la case și Biroul de Informații, butoanele de lift, scările rulante.
  • Toate magazinele sunt dotate cu dezinfectant de mâini gratuit, atât pentru clienți, cât și pentru colegi. La toalete există săpun ce conține dezinfectant.

La recomandarea autorităților, a fost sistată activitatea grill-ului și a zonei de food court pentru o perioadă determinată de timp.

În cadrul Kaufland Moldova este constituit un comitet de criză, care are rolul de a gestiona situația curentă şi de a monitoriza aplicarea măsurilor decise

Suntem în contact permanent cu autoritățile locale și naționale, furnizorii locali și partenerii noștri logistici pentru a asigura livrarea produselor în magazine. Diferența o faci tu, ajutând și fiind responsabil. Atunci când ești responsabil și respecți sfaturile autorităților, te protejezi pe tine și pe cei din jur. Noi vom fi în continuare aici, cu magazinele deschise, când vei avea nevoie să mergi la cumpărături. Astfel și noi și tu vom fi în siguranță. Grija pentru angajații și clienții noștri este o prioritate pentru noi”, se spune în mesajul Kaufland.

Și mai departe, compania va lua toate măsurile de siguranță necesare, conform evoluției situației.

De asemenea, Kaufland își asigură clienții că există suficiente stocuri, datorită livrărilor zilnice și a unei mari varietăți de produse și că magazinele vor rămâne deschise, acestea fiind aspecte prioritare pentru toată echipa.

Încă de la primele cazuri confirmate în țările vecine, Kaufland Moldova a întreprins măsuri suplimentare de prevenţie şi protecţie pentru clienţi și angajați.