Kaufland donează Primăriei Municipiului Chișinău 5.000 de recoltoare necesare în diagnosticarea COVID-19

Chișinău, 16 Aprilie 2020

Kaufland Moldova se alătură Primăriei Municipiului Chișinău, în efortul pe care îl depune, în gestionarea situației epidemiologice legate de infecția cu coronavirusul de tip nou, COVID-19. Astăzi, compania a donat un lot de 5.000 de teste (seturi de recoltoare pentru exudat nazal și faringian / mediu transport viral), în valoare de peste 400.000 MDL. Recoltoarele sunt necesare pentru realizarea testelor de diagnostic pentru depistarea COVID-19.

În astfel de momente dificile pentru toți, implicarea, solidarizarea și responsabilitatea fiecăruia dintre noi pot aduce schimbarea spre bine. Împreună vom reuși să-i ajutăm pe toți cei care își pun viața în pericol pentru noi și au grijă de sănătatea noastră. Compania Kaufland nu poate rămâne indiferentă, atunci când toată comunitatea se confruntă cu o criză fără precedent, iar asta pentru că responsabilitatea este parte a ADN-ului nostru corporativ”, a menționat Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova

Cele 5.000 de seturi de recoltoare vor fi distribuite în instituțiile medicale municipale care se află în prima linie de luptă cu COVID-19, o parte din acestea vor fi utilizate pentru testarea personalului medical și a persoanelor aflate în prima linie.

Vreau să aduc sincere mulțumiri companiei Kaufland pentru implicare și responsabilitate. În aceste momente grele, trebuie să luptăm toți împreună pentru un scop comun, ca să depășim această pandemie. Aceste 5.000 de teste vor fi distribuite instituțiilor medicale municipale și vor fi utilizate pentru testarea personalului medical, a angajaților din prima linie, dar și a pacienților”,  a subliniat Ion Ceban, Primarul Municipiului Chișinău.

Kaufland Moldova a oferit un suport în valoare de peste 2 milioane de lei instituțiilor naționale și municipale, care se află în prima linie de luptă împotriva COVID-19, pentru procurarea echipamentului medical și a consumabilelor. 

Anterior, Kaufland Moldova a donat un lot de 5.000 de teste pentru depistarea COVID-19 (seturi de recoltare pentru exudat nazal și faringian / mediu transport viral) pentru Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale. 

#Ajut #ImiPasa

Contact