Kaufland a donat un lot de echipamente către instituțiile medicale muncipale în valoare de peste 860.000 MDL

Chișinău, 24 Aprilie 2020
Kaufland doneaza echipamente medicale

Kaufland Moldova continuă să susțină Primăria Municipiului Chișinău, în eforturile pe care le depun autoritățile municipale, pentru a depăși criza provocată de pandemia COVID-19. Astăzi, compania a donat un lot de echipamente medicale de protecție (salopete), măști cu filtru KN95, ochelari de protecție și seturi de recoltoare necesare pentru realizarea testelor de diagnostic pentru depistarea COVID-19.

Lotul de echipamente individuale de protecție, în valoare de peste 860.000 MDL, cuprinde: 

  • 1.350 de echipamente medicale de protecție (salopete);
  • 1.900 de măști KN95; 
  • 1.350 de ochelari de protecție;
  • 600 de teste (seturi de recoltoare pentru exudat nazal și faringian/mediu transport viral).

Astăzi, comunitatea în care trăim și activăm se confruntă cu una din cele mai mari provocări din ultimii ani. Doar solidarizarea și responsabilitatea fiecăruia dintre noi poate aduce schimbarea spre bine. Credem că este de datoria fiecăruia să se implice în măsura posibilităților și să ofere suportul eroilor din linia întâi.. Acum, mai mult ca oricând, credem că implicarea face diferența și tot ceea ce facem acum este sub umbrela #ajut”, a menționat Cristina Aramă, PR Manager Kaufland Moldova

Echipamentele de protecție și seturile de recoltare vor intra în dotarea următoarelor instituții medicale municipale, care se află în prima linie de luptă cu COVID-19:

  1. Spitalul Clinic Municipal pentru copii „V. Ignatenco”;
  2. Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase Copii;
  3. Maternitatea Municipală nr. 2;
  4. Spitalul Clinic Municipal nr. 1;
  5. Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arh. Mihail”.  

Vreau să mulțumesc echipei Kaufland pentru că nu este indiferentă și se implică în acest moment, când avem nevoie de toată susținerea comunității. Acest lot de donații, cât și donațiile precedente, ne sunt de mare ajutor. Echipamentele de protecție vor fi distribuite instituțiilor medicale municipale și vor fi utilizate de personalul medical din prima linie”,  a subliniat Ion Ceban, Primarul Municipiului Chișinău.

Amintim că, odată cu răspândirea epidemiei COVID-19 în Republica Moldova, Kaufland Moldova a inițiat în prima etapă campania „Ajut. Îmi pasă” în parteneriat cu Diaconia și The Moldova Project, în cadrul căreia compania a donat 100.000 MDL pentru procurarea produselor de primă necesitate.

Ulterior, Kaufland a anunțat programul de suport, în valoare de peste 2 milioane de lei, destinat instituțiilor naționale și municipale care se află în prima linie de luptă împotriva COVID-19, pentru procurarea echipamentului medical și a consumabilelor. 

Totodată, Kaufland Moldova a donat un lot total de 15.000 de teste pentru depistarea COVID-19 (seturi de recoltare pentru exudat nazal și faringian / mediu transport viral) către Primăria Municipiului Chișinău și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

#Ajut #ImiPasa #ResponsabilitateaFaceDiferenta

Contact