Kaufland Moldova anunță un nou sistem de reciclare pentru produsele de îngrijire personală. Clienții sunt recompensați cu 50% reducere

Chișinău, 15 Iulie 2020

Kaufland Moldova introduce în premieră în magazine un sistem nou de colectare a recipientelor goale de plastic, de la produsele de igienă sau de curățenie, care vor fi reciclate pentru a proteja mediul înconjurător. 

Pentru a încuraja comportamentul ECO, clienții care aduc ambalaje goale pentru reciclare, primesc cupoane de reducere de 50% pentru achiziționarea de produse noi de îngrijire.

Astfel, în spațiul special amenajat sub forma unei broscuțe țestoase, la intrarea în magazine, clienții pot depune sticlele goale din plastic, de șampon, balsam, gel de duș, cremă de corp, de față sau de mâini, săpun lichid, dar și recipiente goale de produse de curățenie, precum detergenți de haine sau de vase, soluții de curățare a bucătăriei, băii, pardoselii sau geamurilor.

La fiecare trei astfel de recipiente aduse, clienții vor primi câte un cupon cu reducere la produsele aflate în campania lunii respective.

Astfel, pe parcursul lunii iulie, cei care reciclează, vor fi recompensați cu cupoane de 50% reducere la gama de geluri de duș Dove, 250 ml, din variantele Nourishing, Nourishing Care & Oil, Cocoa Hibiscus, Dove Men Clean Comfort sau Minerals & Sage. Cupoanele se ridică de la Biroul de Informații din magazin.

,,Prin acest proiect ne propunem să sensibilizăm opinia publică privind protejarea mediului și înlăturarea din natură a plasticului din produsele de igienă sau curățenie. De asemenea, este o măsură suplimentară de susținere și educare a comportamentului ECO. Pentru responsabilitatea față de mediu, le oferim clienților un sistem ușor, accesibil și desigur îi recompensăm pentru asta. În acest context, toate brandurile responsabile au posibilitatea să se alăture campaniei și să utilizeze promoțiile pe care le au, în promovarea sustenabilității. Prin acest tip de parteneriate, retalier-brand-client, putem închide împreună circuitul de consum, într-un mod responsabil față de mediu.”, a declarat Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova.

Proiectul „Broscuța” este o premieră pentru piața de retail din Republica Moldova, pentru că astfel de ambalaje sunt mai dificil de reciclat, din cauza procesului minuțios de sortare.

În cadrul acestui proiect sunt reciclate doar ambalajele produselor de igienă și curățenie (plasticul de tip PET specific acestora, HDPE și LDPE) și nu se acceptă recipiente metalice, de sticlă, tetra pak sau carton, produse de machiaj, deostick, spray-uri, pastă de dinți, respectiv perii, mănuși, bureți de vase sau alte recipiente care nu sunt din acest tip de plastic.

Pentru alte tipuri de ambalaje, clienții au la dispoziție automatele Tomra, instalate în ambele parcări ale magazinelor Kaufland, unde pot fi reciclate recipiente de plastic PET normale (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru).

De ce este bine să reciclăm

Specialiștii estimează, că reciclarea unui milion de tone de plastic echivalează cu retragerea din circulație a unui milion de mașini1, în ceea ce privește emisiile de CO2.

Inițiativa vine ca o soluție la nevoia de a avea o economie circulară, pentru a contracara fenomenul răspândirii necontrolate a plasticului - una dintre cele mai mari probleme globale, ce afectează major mediul, clima, economia și sănătatea populației.

Kaufland Moldova este parte din inițiativa REset Plastic, strategie internațională integrată a grupului Schwarz. Aceasta cuprinde cinci domenii de acțiune: reducerea cantității de plastic din ambalaje, regândirea designului acestora, reciclarea și eliminarea completă a plasticului, precum și inovare și educare în acest domeniu. Astfel, viziunea „Mai puțin plastic – circuite închise” este o realitate asumată de către Kaufland. Mai multe informații pot fi accesate pe: www.kaufland.md/resetplastic 

Contact