Kaufland deschide cel de-al cincilea magazin din Republica Moldova, la Comrat

Comrat, 11 martie 2021

La scurt timp după deschiderea magazinului din orașul Ungheni, Kaufland Moldova își continuă planurile de dezvoltare și anunță pe 11 martie deschiderea celui de-al cincilea magazin din Republica Moldova -  în municipiul Comrat, situat pe strada Lenina 99. Cel mai nou magazin Kaufland va oferi clienților o gamă variată de produse și o nouă experiență de cumpărături. 

Magazinul este construit în linie cu cele mai înalte standarde europene și are cel mai nou concept de design. Acesta este dotat cu zone de legume și fructe, brutărie, alimente de bază, dulciuri, băuturi, produse nealimentare și vitrină cu servire asistată. Pe rafturile noului magazin, clienții pot găsi o gamă variată de peste 4100 articole achiziționate de la producători și furnizori locali, cât și produse de marcă Kaufland - articole disponibile în premieră în Republica Moldova.

În galeria comercială din cadrul magazinului, clienții pot găsi o farmacie, cofetărie-cafenea, schimb valutar și Moldpresa. Iar în exteriorul magazinului, clienții pot lua o masă rapidă și caldă la punctul Grill.

Grija pentru mediul înconjurător rămâne unul dintre principalele valori Kaufland. Din acest motiv, acum și locuitorii de la Comrat vor avea posibilitatea să recicleze rapid cu ajutorul aparatului TOMRA. Aparatul este de tip self-service, și poate recicla trei tipuri de deșeuri - PET-uri (cu volumul de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volumul de până la 1 litru). Clienții care reciclează sunt recompensați cu un voucher de reducere la anumite produse din promoții. 

Pentru că sunt promotorii unui stil de viață sănătos, Kaufland pune la dispoziția clienților rastelul pentru biciclete, iar cumpărătorii care conduc mașini electrice au posibilitatea să le încarce la o stație special amenajată de pe teritoriul magazinului. 

Spiritul de îngrijire a mediului este definit și de sistemul inteligent de încălzire eco, care recuperează căldura de la vitrinele și camerele de frig ale magazinului, economisind astfel resursele naturale și protejând mediul.

Nu în ultimul rând, Kaufland contribuie la dezvoltarea economiei locale. Astfel, prin investițiile în magazinul Kaufland Comrat au fost create peste 80 de locuri de muncă noi, la standarde europene, pentru locuitorii din Comrat.

În pofida pandemiei, noi am continuat investițiile în Republica Moldova, ne-am onorat promisiunea și astfel am reușit ca în timp record să deschidem primul magazin Kaufland în sudul țării, în orașul Comrat! În calitate de investitor străin, apreciem suportul și deschiderea autoritățlor locale. Kaufland Comrat este mai mult decât un loc nou pentru cumpărături – este o cale de acces spre dezvoltarea economiei orașului, crearea locurilor de muncă, parteneriate cu producătorii locali și proiecte de responsabilitate socială”, a subliniat Marco Hößl, Directorul General Kaufland Republica Moldova și România.

Kaufland Comrat în cifre

  • Suprafața de vânzare de circa 3300 m2, cu o vitrină asistată de 35 de metri și 10 case de marcat.
  • Sunt disponibile 256 de locuri de parcare, dintre care 10 locuri sunt destinate pentru persoanele cu nevoi speciale și 8 locuri pentru familiile cu copii, iar 2 dintre locurile de parcare sunt amenajate pentru încărcarea automobilelor electrice.
  • Peste 3 milioane de lei au fost alocați pentru lucrări de infrastructură, cum ar fi amenajarea și asfaltarea străzii Lenina, amenajarea stației de autobuz și altele.

Programul de lucru al magazinului este de la 8:00 - 22:00, de luni până duminică.

Măsurile anti-COVID-19

Magazinul Kaufland Ungheni este sigur și respectă toate măsurile sporite de protecție și prevenție, aplicate în rețeaua Kaufland, în perioada pandemică:

  • Toate suprafețele de contact și obiectele des utilizate de clienți și angajați, toaletele și spațiile comune sunt dezinfectate frecvent;
  • Magazinul este dotat cu stații cu dezinfectant de mâini;
  • Casele de marcat sunt dotate cu geamuri de protecție din plexiglas;
  • Angajații Kaufland de la casele de marcat, dar și cei de la raioanele Legume-Fructe și de la vitrina cu servire asistată au măști de protecție și, după caz, viziere;
  • În magazin sunt difuzate și afișate mesaje de informare despre  importanța respectării măsurilor de prevenție.

Pe 26 septembrie, Kaufland deschide oficial primele două magazine în Republica Moldova, iar pe 24 septembrie 2020, deschide oficial cel de-al treilea magazin în nordul țării, în Municipiul Bălți. În februarie, pe data de 18, am deschis ușile celui de-al patrulea magazin, în Municipiul Ungheni.

În planurile de extindere ale companiei este prevăzută deschiderea a 20 de magazine în întreaga țară și, mai mult, construcția unui centru logistic propriu în decursul următorilor 10 ani.

Contact