Kaufland Moldova anunță noi obiective de reducere a consumului de plastic din ambalajele marcă proprie

Chișinău, 24 iunie 2021

Kaufland și-a stabilit noi obiective de reducere a plasticului de unică folosință. Ca parte a strategiei REset Plastic, structurată la nivelul grupului internațional din care face parte, compania își propune să folosească plastic reciclat în proporție de 20% în toate ambalajele de plastic ale mărcilor proprii până în 2025 și să susțină astfel o economie circulară sustenabilă. 

În plus, din grijă pentru mediu, Kaufland Moldova anunță eliminarea intergrală a plasticului negru din ambalajele produselor marcă proprie, până la finalul anului 2021.

Deși reciclabil, plasticul negru reprezintă o provocare în ciclul integral de reutilizare, fiind mai dificil de detectat de tehnologia de sortare utilizată în instalațiile comune de reciclare. Procesul ar putea fi simplificat considerabil prin noi procese de detecție, care să poată separa deșeurile de plastic negru la un nivel industrial ridicat. Cu toate acestea, obiectele negre de diferite tipuri de plastic sunt amestecate, iar separarea lor manuală ar consuma resurse considerabile de timp. 

Prin urmare, Kaufland Moldova a luat decizia să elimine plasticul negru din toate ambalajele sale pentru mărcile proprii până la sfârșitul anului 2021, optimizând astfel tot procesul de reciclare. 

,,Suntem o companie pentru care sustenabilitatea este prioritară, considerăm că este de datoria noastră să oferim un exemplu de grijă pentru mediu și să milităm pentru un circuit de consum responsabil. Această măsură ne ajută atât în efortul general de a reduce consumul de plastic de unică folosință, cât și în promovarea  întregului proces de reciclare, prin eliminarea totală a unei categorii de plastic”, declară Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova

Cu o politică solidă de sustenabilitate, Kaufland Moldova susține constant acțiuni cu beneficii directe pentru mediul înconjurător. Compania a anunțat încă din octombrie 2018 că va reduce consumul de plastic cu 20% până în 2025 și că va asigura reciclabilitatea în proporție de 100% a ambalajelor din plastic folosite pentru mărcile proprii. 

În parcările magazinelor Kaufland au fost instalate, în premieră pentru Republica Moldova, automate de reciclat ambalaje. De la începutul perioadei de funcționare, peste 54.000 de moldoveni au ales să recicleze peste 270.000 de ambalaje la aparatele de tip self-service TOMRA.

Ca parte a demersurilor REdesign și REcycle, Kaufland se apropie cu încă un pas de viziunea „Mai puțin plastic - circuite închise”. Proiectul este parte din inițiativa REset Plastic, strategia integrată dezvoltată la nivel internațional a grupului Schwarz privind plasticul. Abordarea holistică cuprinde de la evitare, design, reciclare și înlăturare până la inovare și informare. Mai multe informații pot fi accesate pe: www.kaufland.md/resetplastic.

Contact