Kaufland deschide primul magazin la Orhei și al șaptelea în Republica Moldova

Chșinău, 12 aprilie 2022

Kaufland continuă investițiile în Republica Moldova și anunță deschiderea primului magazin în Municipiul Orhei, fiind astfel al șaptelea magazin în Republica Moldova. Noul Kaufland Orhei va fi situat pe strada Mihail Sadoveanu 29, cu un program de lucru între orele 7:30 – 22:00.

Potrivit proiectului, magazinul are o suprafața de vânzare de 3.600m2 și este dotat cu 12 case de marcat. Kaufland Orhei are o zonă de legume și fructe, brutărie, alimente de bază, dulciuri, băuturi, produse nealimentare și o vitrină cu servire asistată. În galeria comercială din interiorul magazinului, clienții pot găsi o farmacie, cofetărie-cafenea, schimb valutar și Moldpresa. În exterior, este amplasat punctul Grill, unde clienții pot lua o masă caldă și rapidă.

Noul magazin este construit conform celor mai înalte standarde europene și are cel mai nou concept de design. Parcarea are capacitatea de 281 de locuri, dintre care 10 locuri de parcare sunt alocate pentru persoanele cu nevoi speciale și 7 pentru familiile cu copii. Cumpărătorii care dețin mașini electrice vor beneficia de o stație de încărcare special amenajată, cu posibilitatea de alimentare Fast Charge.

Tot în parcarea magazinului Kaufland din Municipiul Orhei este amenajat un aparat de reciclare de tip self-servcie. Atât clienții, cât și locuitorii din apropiere pot recicla trei tipuri de deșeuri - PET-uri (cu volumul de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volumul de până la 1 litru). Clienții care aleg să fie prietenoși cu mediul înconjurător și reciclează cu ajutorul aparatului, sunt recompensați cu un voucher de reducere la anumite produse din promoții.

Peste 3,5 milioane de lei au fost alocați pentru lucrări de infrastructură publică și anume investiții în sistemul pluvial.

Responsabilitatea Socială Corporativă este un element cheie în activitatea Kaufland la nivel internațional. În anul financiar 2020, împreună cu ONG-urile partenere, Kaufland a reușit să desfășoare în Republica Moldova o serie de proiecte de responsabilitate socială, în valoare de peste 4,8 milioane MDL.

Reamintim că, pe 26 septembrie 2019, Kaufland Moldova a deschis primele două magazine din țară, în orașul Chișinău, situate în sectorul Botanica și în sectorul Ciocana, iar pe data de 24 septembrie 2020 a fost inaugurat primul magazin din nordul țării, în municipiul Bălți. În anul 2021, Kaufland a deschis încă două magazine, la Ungheni, pe data de 17 februarie și la Comrat, pe data de 11 martie. De hramul orașului Chișinău, pe 14 octombrie 2021, a fost deschis cel de-al treilea magazin la Chișinău. În prezent, compania gestionează 7 magazine în Republica Moldova.