Ajutor umanitar în valoare de 2 milioane de lei a fost donat către Centrul municipal de plasament pentru refugiați

Chșinău, 05 aprilie 2022

Kaufland Moldova în parteneriat cu CCF Moldova a oferit un ajutor umanitar în valoare de 2 milioane de lei către Centrul de plasament pentru refugiați din incinta fostului cinematograf PATRIA, gestionat de către Primăria Municipiului Chișinău. Lotul conține produsele alimentare neperisabile, produsele de igienă și pentru copiii. În acest fel, retailul continuă să vină în sprijinul persoanelor refugiate din Ucraina.

„Sprijinul oferit în această perioadă este esențial, iar responsabilitatea socială este unul din principiile de bază a Kaufland Moldova și considerăm că este datoria noastră să ne implicăm în aceste momente dificile. Suntem alături de eforturile desfășurate la scară națională de către autoritățile naționale și locale, ONG-uri și voluntari. Acum, mai mult ca oricând, credem ca implicarea face diferența.”, a menționat Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova.

 

Donația a fost realizată cu suportul și implicarea CCF Moldova, alături de care retailerul are dezvoltat un parteneriat strategic și de durată în cadrul căreia a realizat o serie de proiecte de responsabilitate socială.

Încă de la începutul crizei umanitare am decis să depunem toate eforturile pentru a oferi sprijin vecinilor noștri aflați în dificultate. Ne bucurăm că alături de noi este și partenerul nostru tradițional, Kaufland Moldova, care a fost prezent de la prima noastră solicitare de a dona produse atât pentru refugiații din nordul țării, cât și pentru cei care au ajuns în Capitală. Astăzi, mai mult ca niciodată trebuie să dăm dovadă de empatie și solidaritate”, a menționat Liliana Rotaru, Președinta CCF.

Produsele donate vor fi utilizate atât pentru refugiații cazați în cadrul Centrului cât și pentru distribuirea pachetelor alimentare și de igienă către refugiații cazați în alte centre.

„Vreau să mulțumesc companiei Kaufland Moldova și CCF Moldova pentru receptivitate și contribuție în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina. Centrul de refugiați, pe lângă oferirea locurilor de cazare, produselor alimentare și de igienă, oferă toate serviciile integrate - sociale, medicale, juridice, psihologice. Totuși cel mai solicitat tip de asistență sunt pachetele alimentare și de igienă, iar donația de astăzi va permite distribuirea acestor produse extrem de necesare.”, a declarat Ion Ceban, Primarul General al Municipiului Chișinău.

Lista necesităților și volumul donațiilor vor fi completate constant, iar contribuția Kaufland va fi realizată etapizat, în coordonare cu instituțiile responsabile.

Amintim că, retailerul se implică de la începutul crizei umanitare, prin intermediul asociațiilor neguvernamentale partenere, în colaborare cu autoritățile naționale și locale. Compania oferă bunuri în valoare de peste 10 milioane de lei: produse alimentare neperisabile și articole de igienă.

Astfel, pe data de 7 martie, primul lot de produse de primă necesitate, în valoare de 500.000 MDL, a fost direcționat în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) către Centrul Unic de gestiune a crizei autorizat de Guvernul Republicii Moldova. 

De asemenea, au fost alocate ajutoare umanitare în parteneriat cu Banca de Alimente către centrele de refugiați aflate în gestiunea Primăriei Chișinău, precum și către CCF Moldova care operează la punctele de trecere a frontierei din nordul țării și către centrul de refugiați al ASEM.
Totodată, începând din 10 martie, Kaufland Moldova a asigurat 4.200 de porții de mâncare caldă pentru refugiaţii cazați la trei centre de plasament din Chișinău și Bălți.
Iar la 29 martie, în parteneriat cu Asociația Obștească Moldova AID, Kaufland Moldova a donat un lot de ajutor umanitar către Centrul Unic de Gestiune a Crizei a Guvernului Republicii Moldova în valoare de circa 2 milioane de lei. Produsele alimentare neperisabile, produsele de igienă și pentru copiii au fost transportate la depozitul Ministerului Muncii și Protecției Sociale din orașul Vatra.

 

Despre Kaufland Moldova

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1 300 de magazine în 8 țări, 132 000 de angajați și o rețea de 6 magazine în Republica Moldova. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Compania crede în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia. De aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.md.

 

Contact