Marea degustare de vin alb cupaj în parcarea Kaufland Testemițanu

Chișinău, Republica Moldova, 27 Iulie

Vin, muzică live, gustări delicioase și atmosferă relaxantă. De toate acestea au avut parte cei care au ales să vină la Marea Degustare de vin alb cupaj, organizată în parcarea magazinului Kaufland Testemițanu. Evenimentul s-a desfășurat pe data de 28 iulie, la inițiativa Vinador, cu suportul Kaufland Moldova.

 

Pe parcursul serii, toți cei prezenți au avut posibilitatea să participe la o degustare în orb a 15 vinuri Albe Cupajate din Republica Moldova. Au fost selectate vinuri de la crame mici și mari, nume noi sau deja cu renume pe piața autohtonă.

 

Ne bucurăm să găzduim astfel de evenimente frumoase, care își propun să promoveze vinul autohton și să adune împreună oameni minunați. Susținerea furnizorilor locali și a producătorilor din Republica Moldova reprezintă o prioritate în politica de achiziții la nivelul întregului grup. Noi vom continua să creștem colaborările cu producătorii și furnizorii moldoveni, din dorința de a sprijini economia autohtonă și de a le oferi clienților produse de acasă, la standarde înalte de calitate”, a menționat Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova.

 

Degustarea în orb presupune că participantul nu știe cine a produs vinul, nu poate vedea prețul lui, sticla, eticheta, astfel, nimic din cele menționate nu-i poate influența atitudinea și aprecierea acordată prin note. Participantul se conduce doar după propriile impresii gustative și arome. În urma notelor acordate, au fost selectate primele trei vinuri cele mai apreciate, care au fost premiate.

 

„”, a menționat Arcadie Scobioală, fondatorul Vinador.

 

Așadar, Torfeul Vinador, conform aprecierii publicului, a fost câștigat de către:
Locul 1 -  „Dor Wines”;
Locul 2 -  Carlevana alb de Mereni
Locul 3 - Dumitru Vulpe.

 

De asemenea, pe lângă votul publicului, Comisia de Specialitate a decis să acorde următoarele premii:
Locul 1 – Dumitru Vulpe
Locul 2 - Carlevana alb de Mereni
Locul 3 – Castel Mimi Sânzienele

 

Toți iubitorii de vin au avut parte de o seară relaxantă în zona verde special amenajată cu vin bun, gustări de la Kaufland și muzică live interpretată de către Anastasia Jantîc TRIO. În ziua evenimentului, iubitorii de vin au beneficiat de 20% REDUCERE la toate vinurile albe din magazinele KAUFLAND din Chișinău.

 

Marea degustare de Vinuri Albe Cupajate are loc în cadrul Campionatului de vinuri din Republica Moldova. La fiecare eveniment sunt degustate în orb și apeciate vinuri monosoi sau realizate după un anumit procedeu de vinificație, rose-uri, cupaje, spumante.

Evenimentele au drept scop popularizarea vinurilor autohtone, promovarea unui consum moderat și corect al vinurilor în rândul populației.

Contact