Campania „Implicare prin reciclare"

Chișinău, 05.10.2022

Hârtia poate lua multe forme, de la avion până la un carnet. Noi, trebuie să ne asigurăm că ea ajunge la coșul de reciclare. De acolo începe aventura către o formă nouă.

 

Toamna aceasta, AVI Moldova cu suportul Kaufland Moldova anunță ediția a doua a concursului de desen pentru tineri de la 6 la 16 ani în cadrul campaniei „Implicare prin reciclare” care are ca scop sensibilizarea publicului despre necesitatea de reciclare separată a hârtiei.

 

În prima ediție a campaniei au participat 36 de copii cu picturi deosebite, unde au împărțit viziunea lor despre un mediu mai curat și sustenabil. Volumul total al hârtiei colectate spre reciclare s-a dublat.

 

Pentru a implica un număr cât mai mare de oameni în mișcarea „Implicare prin reciclare”, ediția din acest an se va desfășura în orașele Chișinău, Ungheni, Orhei.

Lucrările finaliste, vor fi expuse în magazinele Kaufland din fiecare oraș în care va avea loc campania.
Astfel, fiecare localitate Chișinău, Ungheni și Orhei, va avea 5 lucrări, care vor fi expuse în magazinele Kaufland spre voting public.

 

AVI Moldova alături de Kaufland Moldova și-au propus să sporească eforturile de reciclare a hârtiei și încurajează familiile, copiii și tinerii să-și creeze obișnuința de a colecta și recicla hârtia. În acest sens, în perioada 3 - 23 octombrie, 2022 se va desfășura concursul desenelor ”3R: Reduce, Reutilizare, Reciclare” unde copii sunt încurajați să ilustreze viziunea lor despre cum este să „fii eco”, să duci un mod de viață mai sustenabil, cum să ai grijă de mediul înconjurător prin reciclare și separarea deșeurilor.

 

Concursul se va desfășura în 3 etape, în perioada octombrie - decembrie 2022

ETAPA I

Colectarea lucrărilor.

Toți doritorii sunt încurajați să transmită lucrările lor pe adresa de mail evs@avimd.org, cu următoarele mențiuni:

●     Nume, Prenume, vârsta;

●     Numărul de contact;

●     Instituția de învățământ, clasa;

●     Localitatea.

 

Lucrările se vor depune în perioada 3 - 24 octombrie.  După care urmează a fi selectate 5 lucrări pentru fiecare regiune (Chișinău, Ungheni, Orhei) de către juriul concursului. Urmăriți pagina Avi Moldova pentru a fi la curent cu toate detaliile. Participanții concursului vor fi informați despre rezultate prin email sau la telefon.

 

ETAPA II

În a doua etapă, cele 5 lucrări din fiecare regiune (Chișinău, Ungheni, Orhei) selectate vor fi afișate într-o expoziție publică, în care fiecare locuitor a orașelor: Chișinău, Orhei și Ungheni va putea vota în incinta magazinelor Kaufland cu ajutorul unui QR code pentru lucrarea preferată.

 

Toți participanții vor fi premiați cu un set de cadouri.


ETAPA III
Câștigătorul concursului din fiecare regiune, va fi anunțat la final de Noiembrie, iar pictura câștigătoare din fiecare oraș va fi imprimată pe caietele produse din hârtia reciclată și vor fi donate școlilor în care învață tinerii care au participat la concurs.

Încurajăm toate instituțiile de învățământ, centrele de creație și centrele pentru copii și adolescenți să se alăture acestei inițiative și să se implice în promovarea Reciclării Hârtiei.

 

Înainte de aplicare, încurajăm tinerii să ia cunoștință cu Regulamentul concursului: https://civic.md/anunturi/concursuri/65954-regulament-concurs-de-desene-pentru-tineri-implicare-prin-reciclare.html


Pentru înregistrarea în concurs, lucrările scanate sau fotografiate vor fi expediate la adresa de email: evs@avimd.org nu mai târziu de 23 octombrie 2022, ora 23:59.
Scrisoarea va fi însoțită de:

➔   Numele, Prenumele aplicantului;

➔   Număr de contact;

➔   Vârsta;

➔   Orașul în care locuiește;

➔   Instituția în care învață;

➔   Titlul și scurta descriere a lucrării;

Contact