Au fost desemnați câștigătorii concursului ”3R: Reduce. Reuse. Recycle” din orașele Orhei, Chișinău și Ungheni

Chișinău, 05.12.2022

Peste 300 de lucrări au fost înscrise la concurs, iar zeci de profesori și părinți au ținut pumnii pentru elevii și elevele din regiunile Chișinău, Orhei și Ungheni.
Pe 19, 20 și 27 noiembrie s-au desfășurat ceremoniile de decernare pentru cea de-a doua ediție a concursului de desen „3R: Reduce. Reuse. Recycle” care face parte din campania de informare „Implicare prin reciclare”, lansată de AVI Moldova cu suportul Kaufland Moldova. Tematica desenelor a fost strâns legată de importanța reciclării și sortării hârtiei, și impactul informării comunității pentru un mediu mai curat.

Campania „Implicare prin reciclare” are ca scop conștientizarea avantajelor și posibilităților de reciclare, reutilizare și reducere a consumului de hârtie. Prin reciclare, vom avea mai puține deșeuri, mai puțini arbori defrișați și mai puține costuri pentru prelucrare. Scopul concursului este sensibilizarea publicului despre necesitatea de reciclare separată a hârtiei și protejarea mediului înconjurător.

Concursul s-a desfășurat în perioada 3 octombrie - 17 noiembrie 2022, la care au participat peste 300 de copii și adolescenți cu vârsta între 6 și 16 ani din regiunile Chișinău, Orhei și Ungheni.

Lucrările a cinci copii finaliști din fiecare regiune, au fost expuse în magazinele Kaufland, iar autorii acestora au fost premiați. Câștigătorul concursului din fiecare oraș a fost selectat de clienții Kaufland și vizitatorii expoziției, prin vot public. Lucrările care au luat locurile 1 vor fi imprimate pe câte un lot de caiete din hârtie reciclată, și donate școlilor din cele 3 regiuni: Chișinău, Ungheni și Orhei. În acest mod, mesajul campaniei va fi transmis mai departe, pentru a sensibiliza generația tânără despre importanța reciclării hârtiei.

Cele 15 lucrări au adunat peste 2000 mii de voturi, iar localnicii au cunoscut viziunea micilor artiști despre ce înseamnă să duci un mod de viață mai sustenabil prin sortarea și reciclarea hârtiei.

Pe data de 19 noiembrie, concursul a adunat peste 60 de participanți la Orhei și i-a premiat pentru participare și creativitate. Lucrarea câștigătorului, Cerbu Viorel, va fi imprimată pe un lot de caiete din hârtie reciclată. Datorită implicării profesorilor, premiile au ajuns și la copii din sate, care au participat la concurs.

Pe 20 noiembrie, peste 150 de participanți din Chișinău s-au întâlnit la magazinul Kaufland de pe str. Nicolae Testemițanu 3, unde au povestit ce i-a inspirat să participe la concurs și cum văd ei un viitor mai curat și sustenabil. 

Lucrarea câștigătoare, a elevei Coșcodan Polina este numită ”Un pas spre reciclare”.

 

La Ungheni, organizatorii au fost cuceriți de creativitatea și optimismul tinerelor talente. În total, la concurs au fost înscrise peste 50 de lucrări, iar vizitatorii Kaufland Ungheni au desemnat prin vot lucrarea câștigătoare. Tânăra pictoriță, Bliduc Gabriela a devenit câștigătoarea acestei ediții. Lucrarea sa cu titlul ”Protejarea naturii” va fi tipărită pe coperta lotului de caiete care va ajunge în școlile finaliștilor din Ungheni. 

 

Concursul ”3R: Reduce. Reuse. Recycle” este desfășurat pentru a doua oară de AVI-Moldova, cu suportul Kaufland Moldova, în cadrul campaniei de sensibilizare publică ”Implicare prin reciclare”. Campania are ca scop accentuarea importanței sortării deșeurilor și adoptarea unor practici simple pentru a duce un mod de viață mai sustenabil.

Contact