Kaufland Moldova oferă oportunități de angajare persoanelor cu dizabilități

Chișinău, 03.12.2022

De Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Kaufland Moldova își reconfirmă angajamentul ca fiind un angajator ce sprijină diversitatea și egalitatea de șanse. În acest sens, compania desfășoară o serie de acțiuni care vin să susțină și să încurajeze persoanele cu nevoi speciale .

Implicarea în comunitate a fost mereu unul dintre principalii piloni ai activității companiei, iar oferirea oportunităților de angajare pentru persoanelor cu dizabilități reprezintă o șasă pentru ei de a se integra în câmpul muncii. Prin intermediul acestei inițiative, compania devine un partener de încredere al persoanelor cu dizabilități care pune la dispoziți locuri de muncă sigure și stabile și totodată cu echipamente adaptate pentru o bună desfășurare a activității lor profesionale.

„Angajarea și includerea persoanelor cu dizabilități în companie reprezintă un aspect ce face parte din strategia noastră de resurse umane. Astfel, ușile Kaufland sunt deschise pentru oricine își dorește să se bucure de un loc de muncă stabil și de sprijinul necondiționat al tuturor colegilor în procesul de adaptare, de învățare și de dezvoltare..În acest fel, încurajăm incluziunea socială și respectăm dreptul la muncă pentru toate persoanele”., a declarat Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România și Republica Moldova.

Iată care sunt acțiunile noastre în cadrul acestui demers de sprijinire a persoanelor cu dizabilități:

•          Pe pagina de cariere.kaufland.md am creat o secțiune dedicată persoanelor cu dizabilități si oportunitățile de angajare ale acestora, care poate fi accesată aici.

•          Am pregătit și distribuit broșuri de instruire a angajaților privind avantajele și beneficiile persoanelor cu dizabilități, precum și măsuri de informare în scopul obținerii unui certificat de dizabilitate.

•          Pe lângă garanțiile oferite de stat am oferit o zi de concediu anual suplimentar angajaților cu dizabilitate medie.

•          Am identificat poziții adecvate în cadrul companiei pentru persoanele cu nevoi speciale.

Precizăm că, la 1 ianuarie 2022, conform datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale, numărul persoanelor recunoscute cu dizabilităţi în Republica Moldova a constituit 168,0 mii persoane, inclusiv 10,6 mii copii cu vârsta de 0-17 ani. Persoanele cu dizabilităţi au reprezentat 6,5% din populaţia totală a ţării cu reședință obișnuită in Republica Moldova. 

Contact