Responsabili și creativi, au fost premiați artiștii finaliști ai proiectului „Schimbarea prin Artă”

Chișinău, 12.12.2022

Arta murală a evoluat de la graffitti-ul New York-ului din anii 1960 la mișcările de înfrumusețare a orașelor mari din noul mileniu. Chiar dacă formele, stilurile și artiștii s-au schimbat pe parcursul timpului, scopul principal, cel de a transmite un mesaj social în comunitate, a rămas neschimbat.

În toamna acestui an, tinerii din țară au avut șansa să abordeze subiectul necesității reciclării și a protecției mediului înconjurător printr-o serie de lucrări murale. Campania „Schimbarea prin artă”, implementată de AVI Moldova, cu suportul Kaufland Moldova, a avut drept scop încurajarea artiștilor de a își dezvolta abilitățile de creație, dar și integrarea unui nou stil de informare a publicului despre importanța implementării practicilor ecologice. Astfel, concursul „Schimbarea prin artă” a venit cu o invitație către pictorii începători și profesioniști să realizeze o lucrare cu tematica protecției mediului, pentru a fi pictată pe un perete în incinta noului magazin Kaufland de pe str.Kiev 7.

În perioada 1-25 octombrie, 51 de tineri artiști și-au prezentat lucrările, dintre care 31 au fost înrolate în concurs. Criteriile după care au fost selectate lucrările sunt originalitatea, respectarea tematicii, precum și adaptabilitatea lucrării la cerințele tehnice expuse în anunțul concursului. Trei creații finaliste, lucrări a două tinere artiste, au fost selectate pentru a fi transpuse pe peretele din cadrul magazinului.

Cunoște operele și autorii aici.

Cele trei lucrări murale pot fi deja admirate de clienții Kaufland, în incinta magazinului din sectorul Râșcani al Capitalei. Aceste picturi vin să inspire cumpărătorii și publicul larg să adopte un stil de viață mai sustenabil și să promoveze grija față de mediu.

 

Despre AVI Moldova

În decursul activității sale, AVI Moldova mereu s-a implicat în proiecte care au ca scop promovarea păcii, toleranței, voluntariatului internațional, schimbului intercultural, modului sănătos de viață și a protecției mediului prin activitățile de voluntariat.

Sustenabilitatea este doar una din provocările comunității și echipa AVI Moldova creează proiecte prin care membrii societății se pot implica pentru a susține sau a participa la activități menite să informeze, inspire sau să creeze un spațiu pentru crearea soluțiilor și schimbului de experiență.

Pentru mai multe detalii despre activitatea AVI Moldova, urmăriți pagina de Facebook.

Despre Kaufland Moldova

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu magazine în 8 țări, și o rețea de 7 magazine în Republica Moldova. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Credem ferm în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia. De aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.

Kaufland a investit în 2020 peste 4,8 milioane MDL în comunitate, prin proiectele derulate împreună cu ONG-urile partenere, în cauze sociale, sănătate, educație, cultură și mediul înconjurător. Protecția mediului este un subiect important pentru Kaufland. Peste 551 de tone de deșeuri din operațiunile din activitatea noastră au fost reciclate în 2020, dintre care plastic, ambalaje, baterii, ulei de gătit, hârtie etc. 

Contact