Tone de produse și sute de cadouri pentru copiii din satele Republicii Moldova

Chișinău, 18.01.2023

Clienții Kaufland și A.O. The Moldova Project au adus magia sărbătorilor de iarnă în viața copiilor defavorizați.

În perioada 9 – 18 decembrie 2022, rețeaua de magazine Kaufland Moldova, în colaborare cu Asociația Obștească The Moldova Project, a desfășurat campania „Să fii Moș Crăciun e Simplu!”. Cumpărătorii au avut ocazia să cunoască istorii adevărate ale copiilor din familii social-vulnerabile și să îi ajute cu donații de produse alimentare și de igienă.

Toate darurile colectate au fost oferite beneficiarilor asociației The Moldova Project, în cadrul Proiectului de iarnă, care a demarat în data de 25 decembrie 2022. Timp de 9 zile, pentru copiii din zeci de sate din centrul și sudul Republicii Moldova, au fost organizate evenimente speciale, cu Moș Crăciun, personaje din diverse povești și desene animate, show-uri chimice, cadouri și dulciuri.

Cele 3,5 tone de produse, colectate în magazinele Kaufland Moldova, au fost distribuite conform solicitărilor și necesităților familiilor vulnerabile. O bună parte din produse au fost ambalate și puse în desaga Moșului, destinația finală fiind copiii din cele mai defavorizate familii din mediul rural.

“Amintirile sărbătorilor de iarnă din copilărie ne însoțesc toată viața, iar faptul că mii de copii din țara noastră rămân cu amintiri despre foame, frig, și tristețe în loc de daruri, căldură, și emoții pozitive, ar trebui să fie inadmisibil. Nimeni nu are nevoie de magia sărbătorilor de iarnă și dragostea necondiționată a lui Moș Crăciun mai mult decât copiii din familii vulnerabile”, Victoria Morozov, fondatoarea A.O. The Moldova Project

Odată ce au aflat poveștile de viață ale copiilor, angajațiii Kaufland Moldova au venit cu o contribuție proprie, aducând daruri, cu grijă împachetate, și însoțite de mesaje speciale pentru fiecare destinatar.

În cadrul celei de-a doua ediții a campaniei „Să fii Moș Crăciun e Simplu” s-au bucurat de cadouri circa o mie de copii, au fost oferite pungi cu produse pentru 130 de familii social-vulnerabile. Succesul campaniei se datorează susținerii financiare din partea Kaufland Moldova,  implicării unui număr record de cumpărători și angajați, echipei și zecilor de voluntari ai asociației The Moldova Project.

“Doar împreună putem aduce schimbarea, care face diferența. Responsabilitatea socială nu este un trend, ci o prioritate atunci când îți pasă de binele comunității în care trăiești astăzi și în care vrei să trăiești peste 5, 10 sau 15 ani. Cu fiecare acțiune a noastră putem face lumea un loc mai bun de locuit. Pentru tine. Pentru noi înșine. Pentru toți”, Cristina Aramă, PR Manager Kaufland

Generozitatea participanților a făcut o diferență importantă de sărbători pentru copiii aflați în situație de risc. Aceștia au avut parte de clipe pline de magie, distracție și daruri speciale.

Informații suplimentare despre „Campania Să fii Moș Crăciun e Simplu” aflați pe:

Facebook, Instagram, Web: https://www.themoldovaproject.org/

Date de contact A.O. The Moldova Project: office.themoldovaproject@gmail.com

Contact