De Ziua Internațională a Mediului se lansează „Verde Play”, un proiect pilot de educație pentru mediu și inovații

Chișinău, 06.06.2023

Republica Moldova marchează Ziua Internațională a Mediului prin lansarea proiectului Verde Play în grădina Muzeului Național de Istorie.

La evenimentul de lansare va fi semnat Memorandumul de Înțelegere ce prevede investiții în valoare de 2 milioane de lei, cu scopul de a promova educația pentru mediu și inovația în școlile din Republica Moldova.

Verde Play este o inițiativă inovatoare ce își propune să sensibilizeze și să educe în privința schimbărilor climatice. Prin implementarea unei discipline extracurriculare de educație pentru mediu și inovații în 30 de școli din țară, proiectul dorește să dezvolte o atitudine proactivă față de mediu și să promoveze soluții inovatoare.

Scopul proiectului este de a crea și crește o mișcare în jurul responsabilității față de mediu prin educarea într-un mod accesibil, practic și prietenos elevilor din toate școlile din Moldova și promovarea utilizării tehnologiilor și inovației pentru rezolvarea problemelor de mediu.

 

Proiectul „Verde Play” este lansat sub egida Ministerului Educației și Cercetării, susținut de Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, Orange Moldova, Kaufland Moldova, ProCredit Bank, Acceleratorul de Inovații și Antreprenoriat „Dreamups” și MoldControl.

Contact