Eveniment de ecologizare „River CleanUp Collective” – Spunem STOP deșeurilor din ape

Chișinău, 12.09.2023

Pe 9 septembrie, membri din echipa Kaufland Moldova, voluntarii de la Gimnaziul Ratuș, reprezentanții Inspecției pentru Protecția Mediului Criuleni și A. O. Hai Moldova au participat în cadrul unei acțiuni de ecologizare a râului Ichel din satul Porumbeni. În cadrul acesteia, peste 50 de voluntari au reușit să colecteze 35 de saci de deșeuri, în principal PET-uri, cauciucuri, reprezentând un adevărat dezastru ecologic.

 

Cu o perspectivă globală și acțiuni locale, ne-am unit forțele pentru a face o schimbare tangibilă în lumea înconjurătoare. Prin această acțiune de curățare și protejare a râului Ichel, am demonstrat că schimbarea începe cu fiecare dintre noi și că, împreună, putem crea un mediu mai curat și mai sănătos pentru viitoarele generații”, a menționat președintele HAI Moldova, Nadejda Cebotari.

 

Acest proiect face parte din inițiativa globală „River Cleanup Collective", un program ce vizează colectarea deșeurilor plastice din râuri ce se desfășoară simultan în țările unde Grupul Schwarz are prezență, care include și Kaufland Moldova. În cadrul acestui eveniment, a fost subliniată nevoia unei schimbări pozitive în comportamentul nostru zilnic, cu efecte benefice atât pentru comunitate, cât și pentru mediu.

 

Prin acțiunile de ecologizare pe care Kaufland Moldova le organizează în mod constant ne propunem să creștem gradul de conștientizare în rândul populației asupra pericolului generat de deșeurile aruncate în natură, acestea ajungând în timp să reprezinte o amenințare reală nu numai asupra mediului înconjurător, ci și asupra vieții oamenilor. Astăzi, este nevoie mai mult ca oricând să ne implicăm cu toții în vindecarea apei și aerului. Doar împreună putem contribui pentru un viitor mai verde”, a menționat Cristina Aramă, PR Manager Kaufland Moldova .

 

Este momentul să gândim global și să acționăm local pentru a spune STOP deșeurilor din ape! Împreună, luăm atitudine pentru un mediu curat – cu REset Plastic River Cleanup Collective, de-a lungul râurilor. Contribuția noastră la strategia holistică din domeniul plasticului, REset Plastic.

 

Grupul Schwarz, din care face parte și compania Kaufland Moldova, se numără printre cele mai mari societăți comerciale internaționale, își cunoaște și își asumă responsabilitatea față de mediu la nivel global. Prin REset Plastic, a elaborat o strategie internațională integrată, care cuprinde cinci domenii de acțiune: reducerea cantității de plastic din ambalaje, regândirea designului acestora, reciclarea și eliminarea completă a plasticului, precum și inovare și educare în acest domeniu.

 

Ca parte a strategiei REset Plastic, ne-am stabilit obiectivul de a reduce propriul consum de plastic cu cel puțin 20% până în 2025 și de a ne asigura că 100% din ambalajele noastre de marcă proprie sunt cât mai reciclabile posibil.

 

Pentru mai multe informații despre REset Plastic vizitați www.kaufland.md/resetplastic.

 

#REsetPlasticRiverCleanupCollective #REsetPlastic #Together4CleanerRivers

Contact