Kaufland se alătură inițiativei „Moldova pentru Educație” – în modernizarea a 35 de școli.

Chișinău, 26.04.2024

Kaufland Moldova s-a alăturat inițiativei „Moldova pentru Educație”, lansate la nivel național de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC), sub patronajul Președinției Republicii Moldova. În cadrul parteneriatului vor fi modernizare și dotate 35 de instituții din Rețeaua Școlilor Model.

 

Prin intermediul acestui proiect de importanță strategică pentru sistemul educațional din țară, Kaufland Moldova își reconfirmă angajamentul său de susținere a comunității în care activează prin implicare și dedicare. Începând din 2016, Kaufland a investit peste 30 de milioane de lei în proiecte de responsabilitate socială, educația fiind unul din pilonii de bază.

 

„Ține de responsabilitatea noastră să investim în cea mai importantă resursă a Republicii Moldova - oamenii ei. Astfel, prin intermediul proiectului „Școala Model” ne dorim să creăm un spațiu sigur, interactiv și atractiv pentru copii, unde aceștia să fie motivați, încurajați și să vină cu plăcere la școală. Prin intermediul acestui proiect vom oferi copiilor un mediu prietenos pentru încurajarea inovației și creativității -  calități care pot fi extrem de valoroase pentru companiile care sunt în căutarea viitorilor angajați. Noi suntem siguri că doar prin implicare putem face diferența”, a menționat Dona Răpciugă, Director Executiv Kaufland Moldova.

 

Conform rezultatului testului PISA (Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor), fiecare al doilea elev din Republica Moldova nu atinge nivelul minim de competențe la citire, lectură, matematică sau științe. Circa 15 mii de copii, în fiecare an, nu-și ating potențialul. În contextul acestor constatări, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova își propune crearea unei rețele de școli model, câte una în fiecare raion, pentru a garanta accesul la educație de calitate.

 

„Este nevoie de o comunitate sănătoasă și implicată pentru a crește un copil. Noi credem că rolul nostru este de a fortifica aceste eforturi și de a ne uni forțele, ca să construim un proiect de țară. Acest parteneriat este o investiție pe termen lung în educație, în viitorul copiilor, în viitorii angajați și cercetători. Facem acest efort pentru că avem toată încrederea că în pofida tuturor provocărilor și dificultăților putem avea un sistem de educație performant”, a menționat Dan Perciun, Ministrul Educației și Cercetării (MEC).

 

Rețeaua Școlilor Model va beneficia de finanțare în valoare totală de peste 17 milioane de lei din partea a 11 companii private din Republica Moldova. Resursele vor fi alocate pentru dotarea sălilor de studii, laboratoarelor, bibliotecilor școlare, sălilor de sport, dar și construcției de sere pentru lecțiile de biologie, achiziționarea și instalarea echipamentelor pentru rețeaua de Internet, bibliotecilor digitale etc.

 

Despre Kaufland Moldova

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.500 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 9 de magazine în Republica Moldova.

Obiectivul nostru este să aplicăm cele mai inovatoare tehnologii în domeniul retail, astfel încât clienții să se bucure de produse proaspete, la cel mai bun raport calitate-preț, prin promovarea sustenabilității și a produselor locale.

Contact