Principii și cultură organizațională

Suntem o companie internațională care se concentrează pe performanță, dinamism și corectitudine. Aceste valori ne ghidează și ne motivează. Modelul nostru de conducere se bazează pe acestea. Descoperă mai jos ce ne motivează.

 

Valorile companiei

Ne marchează comportamentul

Valorile companiei noastre sunt principii de ghidare care își pun amprenta asupra comportamentului nostru. Ele ghidează percepția noastră, deciziile noastre și acțiunile noastre - în fiecare zi. Ele reprezintă lucrurile care sunt importante pentru noi și care ne motivează. Trebuie să înțelegem valorile companiei noastre, trebuie să ne identificăm cu ele și să le trăim. Astfel facem ca schimbările să devină posibile și reușim să ne atingem obiectivele.

Performanță

Performanța noastră este fundamentul succesului nostru. Ea necesită acțiuni, perseverență, curaj și pasiune.

Aceste aspecte caracterizează pe fiecare în parte și întreaga noastră echipă.

Dinamism

Dinamismul este puterea prin care îmbunătățim ceea ce este bun și creăm ceva nou. El presupune deschiderea și abilitatea de a realiza schimbări, precum și preluarea fermă a responsabilității.

Astfel, este reprezentată puterea noastră de a implementa schimbări.

Corectitudine

Corectitudinea se bazează pe apreciere și respect. Este temelia colaborării noastre, caracterizată de încredere.

Prin intermediul ei ne atingem consecvent obiectivele.


Modelul de conducere

Modelul nostru de conducere - promisiune pentru angajații noștri

Conducerea este activitatea principală a tuturor managerilor și are loc zilnic. Noi, cei de la Kaufland, tragem toți în aceeași direcție, indiferent de echipă sau de nivelele ierarhice. Prin stilul nostru de conducere ne asigurăm că toate persoanele din companie lucrează „mână în mână”. Managerii noștri sunt parte din echipă, iar succesul nostru comun stă în centrul tuturor activităților desfășurate. Acest concept este o misiune de management și în același timp o promisiune pentru angajații noștri.

Comunicare clară & orientare

Comunicarea în cadrul Kaufland are aceleași atribute precum afacerea noastră - este simplă și directă. Suntem clari în exprimare, abordăm deschis și din timp conflictele pentru a identifica o rezolvare constructivă. Comunicăm de la egal la egal.

În calitate de manageri structurăm informațiile și conținuturile transmise și asigurăm astfel eficiență. Punem la dispoziția angajaților noștri toate informațiile relevante în timp util pentru ca aceștia să-și îndeplinească cu succes toate responsabilitățile.

Deciziile le luăm într-un mod consecvent și inteligibil. Dacă este necesar, lămurim aspectele care au stat la baza deciziilor și oferim claritate.

Respectăm angajații care au curajul de a adresa întrebări, chiar dacă acestea sunt critice. Pentru acordarea unui răspuns ne luăm timpul necesar și asigurăm orientare.

Dezvoltarea angajaților & identificarea potențialului

Capacitatea de performanță a angajaților noștri este un factor decisiv pentru succesul companiei noastre. De aceea, este datoria elementară a fiecărui manager să dezvolte cât mai eficient potențialul membrilor din echipa sa. Valoarea angajaților noștri și dezvoltarea lor în cadrul companiei reprezintă un indicator important.

Ne susținem și ne încurajăm angajații să crească odată cu proiectele desfășurate. În schimb solicităm, într-un mod consecvent, ca fiecare dintre ei să se dedice activităților sale.

Știm cât de importantă este recunoașterea meritelor pentru angajații noștri. Creăm un mediu de lucru în care apreciem performanța și dedicarea fiecăruia și care motivează angajații să atingă cele mai bune rezultate pentru Kaufland.

Angajații noștri au dreptul să primească feedback. De aceea, le oferim în timp util sugetii constructive de îmbunătățire.

Nu acordăm doar noi feedback, ci solicităm constant și părerea angajaților legată de colaborarea noastră, deoarece știm că un stil de conducere eficient necesită și reflecție asupra propriului comportament.

Performanță & dinamism

Nu încetăm să devenim mai buni. De aceea, analizăm aspectele prezente și inițiem modificările necesare. Producem dinamismul necesar pentru a îmbunătăți aspectele bune, iar cele mai bune soluții sunt păstrate și pentru viitor.

Modelul nostru de afacere solicită soluții simple și eficiente. În calitate de manageri, asigurăm desfășurarea activităților zilnice conform acestor principii.

Respectarea proceselor definite la nivel internațional garantează în toate țările menținerea unui standard înalt, dar și adaptarea la cerințele locale.

Suntem responsabili pentru echipa pe care o coordonăm, dar ne percepem și noi parte a acestei echipe. Mai mult decât atât, suntem responsabili și de colaborarea între echipe. În tot ceea ce facem, succesul întregii companii stă în centrul activităților noastre.

Corectitudine & încredere

În calitate de manageri la Kaufland, ne apreciem colegii și acționăm fără prejudecăți. Respectăm personalitatea și abilitățile angajaților noștri. Respectul față de ceilalți îl solicităm și membrilor echipei noastre.

Avem încredere în angajații noștri că îndeplinesc toate responsabilitățile primite. Controlul denotă pentru noi susținere și nu suspiciune. El are ca scop respectarea modelului nostru de afacere și ne ajută totodată să devenim mai buni. Susținem o cultură organizațională în care angajații au curajul de a încerca și drumuri noi. Greșelile sunt considerate șanse de a învăța și de a crește.

Suntem parteneri ai angajaților noștri. Rămânem predictibili și de încredere. Ne respectăm consecvent afirmațiile și acordurile realizate. Prin corectitudinea acțiunilor noastre creăm încredere.

Astfel, realizăm baza pentru ca fiecare să ofere, în echipa sa, tot ceea ce are mai bun pentru Kaufland.

Responsabilitate zilnică & rolul de model

În calitate de manageri, lucrăm ca niște antreprenori: gândim și acționăm pe propria răspundere, iar deciziile le luăm ca și pentru propria noastră companie. Resursele sunt utilizate într-un mod eficient.

Simțim pasiune pentru compania noastră, pentru activitățile desfășurate și față de echipa din care facem parte. Responsabilitatea o plasăm acolo unde se cuvine. Astfel stabilim spații decizionale pentru angajații noștri și totodată limite clare pentru deciziile proprii.

Rolul nostru de manager are o influență de formator. De aceea, oferim în tot ceea ce facem un exemplu. În prim plan stă mereu performanța echipei. Acționăm într-un mod suveran, dar în același timp rezervat. Tindem să fim un model.


Principiile companiei

Baza activității noastre zilnice

Scopul nostru este satisfacția clienților și a angajaților și, totodată, asumarea responsabilității economice, sociale și de mediu.

 • Satisfacţia clienţilor marchează acţiunile noastre zilnice.
 • Poziţia noastră în piaţă este determinată de un raport superior calitate/preţ.
 • Ne dezvoltăm în continuare prin expansiune şi prin îmbunătăţiri permanente în magazinele noastre.
 • Fiind o companie cu numeroase magazine, ne desfăşurăm activitatea pe bază de sisteme.
 • Căile decizionale scurte şi procesele operaţionale simple sunt determinantele succesului nostru.
 • Respectăm legislaţia în vigoare şi reglementările interne.
 • În activitatea zilnică ne asumăm responsabilităţi economice, sociale şi de mediu.
 • Corectitudinea este o condiţie obligatorie în comportamentul faţă de fiecare angajat al companiei.
 • Ne respectăm şi ne susţinem reciproc.
 • Înţelegerile sunt respectate într-un climat de încredere reciprocă.
 • Aprecierea, recunoaşterea meritelor şi capacitatea de însuşire a criticii sunt determinantele mediului nostru de lucru în activitatea zilnică.
 • Ne înconjurăm de angajaţi „puternici” – acoperirea fiecărui domeniu de responsabilitate fiind asigurată prin numirea unui înlocuitor.

CSR

Implicare în societate

Activitatea noastră are un impact major asupra întregului context social local, de aceea, avem în vedere și un grad ridicat de implicare în comunitate.

Proiectele de responsabilitate socială au devenit o componentă importantă din acțiunile noastre strategice, iar prin misiunea și valorile noastre ne-am asumat un parcurs ce pune în prim-plan satisfacția clienților. Mai mult, ne dorim să oferim o experiență de shopping care să meargă dincolo de cumpărături și de activitățile comerciale, printr-un stil personalizat, adaptat noilor practici de consum și nevoilor comunităților.

Astfel, am creat „Implicarea face diferența” – strategia noastră în domeniul implicării în societate.

„Implicarea face diferența” descrie atitudinea cu care abordăm și implementăm angajamentul nostru de responsabilitate socială, sub umbrela căruia formăm contextul în care luăm și comunicăm deciziile din acest domeniu. Această atitudine ghidează fiecare membru al echipei să ia parte, prin acțiunile sale, la sustenabilitatea companiei Kaufland, deoarece orice angajament poate face diferența.

Ne dorim ca noi toți să conștientizăm faptul că efortul fiecăruia contribuie la o dezvoltare durabilă. Așadar, ne propunem să creștem transparența și să îmbunătățim comunicarea pozitivă și autentică.
    
Prin proiectele derulate, urmărim crearea de noi oportunități și îmbunătățirea vieții oamenilor din comunitățile în care ne desfășurăm activitatea, sectoarele majore în care ne implicăm fiind educația, ecologia, zona socială, sportul și sănătatea.