Acțiunile noastre pentru protejarea climei

Nu doar vorbim despre protejarea climei, ci aducem și o contribuție relevantă prin măsuri specifice implementate la nivelul întregii companii. Activitățile noastre variază de la utilizarea tehnologiei eficiente din punct de vedere energetic și planificarea ecologică a clădirilor noi, până la procesele logistice compatibile cu clima și evitarea deșeurilor.

Obiective climatice

Împreună împotriva schimbărilor climatice

Limitarea încălzirii globale

Schimbările climatice reprezintă o amenințare pentru mijloacele noastre de trai. Este timpul să acționăm la toate nivelurile societății. Grupul Schwarz, de care aparținem și noi, este implicat de ani de zile în îmbunătățirea protejării climei, printr-o varietate de măsuri. Acum facem un pas decisiv mai departe și ne stabilim obiective climatice științifice ambițioase - așa-numitele Science Based Targets (obiective bazate pe știință).

În august 2020, Grupul Schwarz a depus o declarație de aderare la Science Based Target Initiative, în numele tuturor părților companiei. În lunile următoare, vom defini obiective și măsuri concrete cu ajutorul cărora pot fi evitate, reduse sau compensate emisiile de CO2 în cadrul operațiunilor și de-a lungul lanțului de aprovizionare. Dorim să aducem o contribuție măsurabilă la atingerea obiectivului proclamat în Acordul climatic de la Paris de limitare a încălzirii globale sub pragul de 2°C.  

Și tu poți contribui la protejarea climei prin cumpărăturile pe care le faci: alege produse din sortimentul nostru regional. În acest fel, nu vei sprijini doar furnizorii noștri regionali, ci vei contribui și la emisii mai mici de CO2 datorită rutelor scurte de transport către magazinul din care îți faci cumpărăturile.


Logistică și mobilitate  

Infrastructură și procese ecologice

Utilizarea eficientă a resurselor, reducerea amprentei noastre ecologice și promovarea protecției mediului - acestea sunt de mulți ani un obiectiv declarat și în centrele noastre logistice.

Stație de alimentare cu energie electrică verde

Stație de alimentare cu energie electrică verde la Kaufland

În parcările a tot mai multe magazine Kaufland le oferim clienților noștri opțiunea de a-și încărca mașina electrică în mod convenabil, cu energie electrică verde, în timp ce își fac cumpărăturile. Cele trei tipuri comune de conectori (tip 2/AC 22 kW; CCS/DC 50 kW și CHAdeMO/DC 50 kW) sunt disponibile la stațiile noastre de încărcare rapidă. Cu o capacitate de încărcare de 50 kW, un vehicul electric poate fi încărcat cu până la 80% în 45 de minute. 

Datorită rețelei noastre de stații de încărcare a vehiculelor electrice, suntem pionieri în industria de retail. Toate stațiile funcționează cu energie care poartă eticheta de „energie electrică verde”. Astfel ne asigurăm că energia electrică verde este produsă din surse de energie regenerabile în proporție de 100%.

Ne dedicăm activ creării unei infrastructuri de încărcare a mașinilor electrice care să întâmpine nevoile clienților și să fie ușor de utilizat. Obiectivul nostru este să aducem o contribuție semnificativă la disponibilitatea pe scară largă a acestei tehnologii moderne și ecologice.

Volumul de utilizare a camioanelor

Atunci când alegem produsele, suntem foarte atenți ca grupele de marfă să fie combinate pentru a folosi la capacitate maximă volumul paletului. Un proces asistat de sistem monitorizează greutatea de încărcare admisă, utilizarea volumului și a greutății.


Construcții și amenajări

Gestionarea cu succes a energiei

Prin managementul nostru energetic, dorim să promovăm comportamentul conștient al angajaților în privința energiei, să creștem eficiența energetică a clădirilor și să desfășurăm operațiuni cât mai sustenabile posibil. Cu ajutorul unui sistem software de gestionare superior, verificăm în mod constant toate magazinele, centrele logistice, clădirile administrative și fabrica de carne din Republica Cehă în privința fluxurilor de energie. În plus, putem să identificăm oportunitățile de economisire și să documentăm constant măsurile de economisire a energiei implementate cu succes.

O persoană urmărește o diagramă cu un stilou

Certificare conform standardului ISO 50001

Lucrăm constant la îmbunătățirea eficienței noastre energetice. În acest scop, managementul energiei din magazinele, centrele logistice și clădirile administrative din toate țările în care suntem prezenți a fost certificat în conformitate cu standardul internațional ISO 50001.

Pentru a identifica potențialul de reducere a consumului de energie, colectăm, monitorizăm și analizăm datele de consum ale locațiilor noastre și în baza acestora stabilim obiective de reducere a consumului pentru următorii ani. În plus, detectăm consumul de energie inutil și îl evităm în viitor, cu ajutorul managementului energetic.

Firma luminoasă Kaufland în parcarea magazinului

Reducerea consumului de energie prin LED-uri

Mizăm pe un concept inovator de iluminare cu LED-uri în magazinele noastre, precum și în centrele logistice și în clădirile administrative. În plus, schimbăm treptat și iluminatul din parcări.Amprenta de carbon

Reducerea constantă a emisiilor de CO₂

Prin măsurile menționate pe această pagină, continuăm să promovăm reducerea gazelor cu efect de seră cauzate de activitatea noastră comercială. Din 2015, documentăm reducerea treptată a emisiilor de CO₂ într-un raport anual referitor la amprenta de carbon și dezvăluim progresul nostru.

Poți găsi informații mai detaliate în rapoartele noastre privind amprenta de carbon pentru anii 2017 și 2018/2019.

Raportul privind amprenta de carbon 2017

raport-amprenta-carbon-2017-EN.pdf (2.1 MB)

Raportul privind amprenta de carbon 2018/2019

Übersetzung 3405 (0.4 MB)

Responsabilitate

Implicarea face diferența

Biodiver-
sitate
Biodiversitate

În calitate de comerciant de alimente și alte produse de larg consum, considerăm că este responsabilitatea noastră să protejăm natura și biodiversitatea.

Lanț apro-
vizionare
Responsabilitatea noastra de-a lungul lantului de aprovizionare

Ne-am asumat aplicarea unor practici comerciale corecte și transparente, asigurarea unor condiții bune de muncă și de viață, respectarea drepturilor omului, precum și o conduită ecologică în lanțul nostru valoric.