Acțiuni împotriva poluării cu microplastic

Cele mai mici particule de plastic ne încarcă pe noi și mediul nostru înconjurător într-un mod aproape de neobservat, însă un pic mai mult în fiecare zi. De aceea, ne-am luat angajamentul să acționăm pentru o lume fără microplastic. Deja din 2013 am renunțat la utilizarea particulelor de microplastic în produsele noastre marcă proprie din categoria cosmetică și îngrijire corporală, precum și detergenți și agenți de curățare. Acestea au fost înlocuite, de exemplu, cu materii prime naturale și regenerabile, cum ar fi uleiul de ricin solid.

„Fără microplastic“: noua noastră definiție extinsă

Facem încă un pas înainte, prin extinderea definiției noastre referitoare la microplastic: pe lângă particulele de plastic menționate, produsele noastre marcă proprie nu mai conțin nici alți polimeri sintetici care să nu fie biodegradabili.

Particulele de microplastic

Angajamentul nostru din 2013

Încă din 2013 ne străduim să eliminăm particulele de microplastic din compoziția produselor.

Prin „particule de microplastic” înțelegem particulele din plastic solide, vizibile, mai mici de 5 mm, cu efect abraziv și insolubile în apă.

În prezent, avem în vedere materialele plastice poliamid (PA), polietilenă (PE), tereftalat de polietilenă (PET), poliester (PES), polimid (PI), polipropilenă (PP), poliuretan (PUR).

Fără microplastic

Angajamentul nostru actual

Când spunem „fără microplastic”, includem în definiția noastră și alți polimeri sintetici care nu sunt biodegradabili, în stare solidă și insolubilă, solidă și solubilă ori lichidă. Aceștia includ, printre alții, copolimeri Polyquaternium, PEG> 35, PPG> 50, polistiren, acid polilactic (PLA) și etilen-acetat de vinil, precum și:

  • Poliacrilați (de exemplu, copolimeri de acrilat, polimeri încrucișați ai acrilaților, poliacrilat, carbomeri, metacrilat de polimetil, poliacrilamide);
  • Siliconi (de exemplu, meticonă, dimeticonol, alți siloxani și silani);
  • Polivinili (de exemplu, polivinilpirolidonă (PVP).

Ce vrem să obținem

Scopul nostru este ca până la sfârșitul anului 2021 să adaptăm formulele tuturor produselor marcă proprie din categoria cosmetică și îngrijire personală, precum și a detergenților și agenților de curățare - inclusiv a îngrijirii mașinilor - și să renunțăm la microplastic, cu condiția ca absența polimerilor sintetici să nu limiteze semnificativ performanțele sau securitatea produsului. Formulele tuturor produselor pentru îngrijirea corporală a bebelușilor de la bevola Baby® deja nu mai conțin microplastic în momentul de față.

Alegerea ta, promisiunea noastră

Cu ajutorul siglei „Fără microplastic“ poți recunoaște dintr-o singură privire la cumpărături dacă un produs conține microplastic sau nu. Sigla se referă la formulele produselor respective, nu la ambalaj sau alte componente, cum ar fi pânza sau căptușeala.

Logo "Fara microplastic"
Responsabilitate

Implicarea face diferența

REset
plastic
REset plastic

Prin angajamentul nostru de a reduce utilizarea plasticului în ambalajele produselor noastre sau chiar de a-l elimina în totalitate, ne aducem contribuția la REset – strategia internațională a Grupului Schwarz privind plasticul.

Pungi ecologice
Pungă de cumpărături prietenoasă cu mediul

Te susținem în inițiativa ta de a fi un cumpărător responsabil și îți oferim alternative ecologice atunci când îți faci cumpărăturile la noi. Una dintre acestea este punga de cumpărături din hârtie certificată FSC®.

Mări
curate
Protecția mărilor

Pentru a conserva habitatul natural marin și resursele de pește, milităm pentru mări curate, pescuit durabil și ecologic și acvaculturi ecologice.