Siglele de produs: Ce reprezintă?

Bio, FSC® și Co.: Ce înseamnă exact siglele care sunt ilustrate pe multe dintre ambalajele produselor? Noi îți oferim toate răspunsurile!

Recunoaște produsele responsabile dintr-o singură privire

Poți identifica produsele responsabile rapid și ușor folosind diferite sigle. Acestea îți arată că produsele nu conțin componente de origine animală, că bunăstarea animalelor este deosebit de importantă în timpul producției sau că se protejează mediul în timpul producției. Există, de asemenea, și sigle care indică condiții echitabile pentru producătorii din țările de origine.


Sigla ASC

Sigla Aquaculture Stewardship Council (ASC) marchează peștele și fructele de mare cultivate în mod responsabil. Crescătoriile certificate ASC au obligația să demonstreze că lucrează într-o manieră prietenoasă cu mediul și să asigure condiții bune și echitabile de muncă.

Află mai multe accesând http://www.asc-aqua.org/

The seal "Blue Angel"

Produsele și serviciile care sunt deosebit de prietenoase cu mediul sunt marcate cu sigla Blauer Engel. Acestea îndeplinesc cerințele înalte de sănătate și securitate în muncă, asigurând și o utilizare adecvată.

Află mai multe accesând https://www.blauer-engel.de/en

Bioland Logo

Produse ecologice din Germania și Tirolul de Sud. Bioland înseamnă o agricultură progresivă, prietenoasă cu clima și respect pentru animale și oameni. Fermierii asigură soluri sănătoase, ape subterane curate și un nivel ridicat de biodiversitate.

Mai multe pe www.bioland.de

Sigla Cotton made in Africa

Cotton made in Africa (CmiA) este un standard recunoscut internațional pentru bumbacul durabil din Africa. Accentul se pune pe protecția mediului și condiții mai bune de muncă și de viață pentru micii agricultori și lucrătorii din fabricile de egrenare.

Află mai multe accesând https://www.cottonmadeinafrica.org/en/

Sigla Cradle to Cradle

Cradle to Cradle Certified® este un standard recunoscut la nivel internațional pentru produse mai sigure și mai durabile, care sunt adecvate pentru economia circulară.

Află mai multe accesând http://www.c2ccertified.org/

Sigla UE Bio

Sigla ecologică UE identifică alimentele care au fost produse și controlate în conformitate cu legislația UE pentru agricultura ecologică. Această siglă reprezintă, deci, producția ecologică și bunăstarea animalelor.

Află mai multe accesând https://www.bmel.de/EN/Home/home_node.html

Sigla Ecolabel UE

Eticheta de mediu europeană se acordă pentru bunuri și servicii de uz cotidian. Sigla se utilizează pentru a identifica produsele care au un impact mai mic asupra mediului decât produsele comparabile.

Află mai multe accesând https://eu-ecolabel.de/en/

Sigla Fairtrade

Fairtrade reprezintă prețuri mai bune pentru familiile micilor fermieri, precum și condiții decente de muncă pentru lucrătorii din plantațiile din țările în curs de dezvoltare și emergente.

Află mai multe accesând https://www.fairtrade.net

The "Fairtrade raw material" seal

Sigla de materie primă Fairtrade pentru cacao: Producătorii de cacao pot vinde porțiuni suplimentare din culturile acestora, în condiții Fairtrade. Acest fapt rezultă într-o îmbunătățire a condițiilor de viață și de muncă ale acestora și la o producție mai ecologică.

Află mai multe accesând https://www.fairtrade.net

Sigla FSC®

Produsele din lemn și hârtie care sunt certificate independent în conformitate cu liniile directoare stricte ale Forest Stewardship Councils® poartă sigla Sigla FSC®. Astfel se promovează gestionarea responsabilă a pădurilor la nivel mondial.

Află mai multe accesând https://fsc.org/en

Sigla GRS

Produsele care sunt certificate conform Global Recycled Standard (GRS) conțin material reciclat. Sigla GRS se poate utiliza dacă produsele conțin cel puțin 50% material reciclat.

Află mai multe accesând http://www.textileexchange.org/standards/recycled-claim-standard-global-recycled-standard/

Sigla MSC

Sigla Marine Stewardship Council (MSC) marchează peștele dpescuit în mod durabil. Pescuitul certificat MSC asigură că stocurile de pește sunt în stare bună, mediul marin este protejat și captura accidentală este redusă la minimum.

Află mai multe accesând http://www.msc.org/

Eticheta Natrue

Eticheta NATRUE identifică produsele cosmetice naturale și ecologice. Produsele etichetate sunt fabricate din substanțe 100% naturale, semi-naturale sau identice cu cele naturale.

Află mai multe accesând http://www.natrue.org/

Sigla OCS

Organic Content Standard (OCS  - Standardul Conținutului Organic) face posibilă înregistrarea exactă a proporției de material ecologic dintr-un produs și urmărirea acesteia de-a lungul lanțului de producție. Acesta confirmă că s-a folosit bumbac organic.

Află mai multe accesând https://textileexchange.org/standards/organic-content-standard/

Sigla „Fără inginerie genetică"

Sigla „Fără inginerie genetică” marchează alimentele care nu conțin ingrediente modificate genetic până la limita de determinare a 0,1% per ingredient.

Află mai multe accesând http://www.og-info.org/

Sigla „Certificat de Rainforest Alliance”

Sigla „Certificat Rainforest Alliance” se acordă pentru cacao, cafea, ceai, citrice sau banane care se cultivă respectând cerințele ecologice, sociale și economice.

Află mai multe accesând http://www.rainforest-alliance.org/

Sigla SAFE

Sigla SAFE a Institutului American „Earth Island” certifică produse fabricate din ton care nu prezintă riscul ca delfinii să intre în plasă.

Află mai multe accesând http://savedolphins.eii.org/campaigns/dsf/

 Sigla pentru Curățare Durabilă

Sigla Sustainable Cleaning identifică produsele de curățenie care îndeplinesc standarde înalte de siguranță pentru mediu, reduc la minimum deșeurile și oferă informații clare și transparente despre cum să le folosim într-un mod mai durabil. 

Află mai multe accesând http://www.cleanright.eu/

Sigla Vegan

Sigla Vegan a British Vegan Society identifică produsele care nu conțin ingrediente de origine animală și, prin urmare, sunt potrivite pentru un stil de viață vegan. 

Află mai multe accesând http://www.vegansociety.com/

Sigla UTZ

Sigla UTZ  se acordă pentru cafea și ceai din producție durabilă. Misiunea UTZ este de a crea o lume în care producția durabilă reprezintă norma.

Află mai multe accesând https://www.rainforest-alliance.org/utz/

Eticheta V

Produsele care sunt fie vegetariene, fie vegane poartă V-Label. Produsele vegane nu conțin ingrediente de origine animală sau auxiliare de procesare, cum ar fi carnea, peștele, ouăle și produsele lactate.

Află mai multe accesând Garanția calității pentru produsele vegane și vegetariene - V-Label

A face diferența

Ai putea, de asemenea, să fii interesat de

Reciclare
Reciclare

Pentru a reduce treptat amprenta noastră ecologică, informăm angajații, definim măsuri și le oferim clienților noștri posibilitatea de a utiliza resursele în mod responsabil.

Veggie &
Vegan
Avantajele dietei vegetariene si vegane

Există multe motive bune pentru a renunța la carne. Noi îți arătăm de ce produsele vegetariene și vegane ocupă un loc permanent pe rafturile din magazinele noastre și cum putem lua împreună măsuri pentru protejarea climatului nostru.