Conștientizarea problemelor de mediu este importantă pentru noi toți

Interacțiunea conștientă cu natura și cu mediul înconjurător joacă un rol din ce în ce mai important în cele mai diverse domenii. Producția de materiale textile nu face excepție de la această regulă. Și aici, procesele de producție ecologică devin din ce în ce mai în vogă.

Întrucât protecția mediului este importantă pentru noi, ne asumăm această obligație în deplină cunoștință de cauză. Ori de câte ori este posibil, folosim pentru textilele noastre bumbac bio. Sigiliul GOTS (Global Organic Textile Standard) garantează o producție sustenabilă și, totodată, responsabilă social a materialelor textile, asigurând transparența și siguranța calității pentru clienții noștri.

Sigiliul

Ce înseamnă GOTS?

Global Organic Textile Standard (GOTS) este simbolul global al producției ecologice și responsabile din punct de vedere social a materialelor textile. A fost gândit de organizații internaționale de standardizare și lansat pe piață în anul 2006.

Sigiliul „GOTS organic”

Sigiliul „GOTS organic” marchează produsele textile care sunt fabricate în proporție de cel puțin 95% din fibre naturale organice. Toate adaosurile chimice utilizate, ca de exemplu coloranții și materialele auxiliare, trebuie să îndeplinească anumite criterii de mediu și toxicologice relevante. De asemenea, standardele sociale minime sunt părți constituente ale standardului GOTS, fiind verificate.

Sigiliul „GOTS Made with organic materials”

Sigiliul „GOTS Made with organic materials” marchează produsele textile care sunt fabricate în proporție minimă cuprinsă între 70% și 94% din fibre naturale organice. Toate adaosurile chimice utilizate, ca de exemplu coloranții și materialele auxiliare, trebuie să îndeplinească anumite criterii de mediu și toxicologice relevante. De asemenea, standardele sociale minime sunt părți constituente ale standardului GOTS, fiind verificate.

 

GOTS

Sigiliul "GOTS Made with organic – in conversion materials"

Sigiliul „GOTS Made with organic – in conversion materials"  identifică produsele textile a căror materie primă utilizată era în procesul de trecere de la bumbacul convențional la bumbacul organic la momentul cultivării. Toți aditivii chimici utilizați în materialul textil finit, cum ar fi coloranții și substanțele auxiliare, trebuie să îndeplinească anumite criterii toxicologice și relevante pentru mediu. Standardele sociale minime fac, de asemenea, parte din standard și sunt revizuite. Aceleași valori limită stricte și aceleași criterii GOTS se aplică și aici.

GOTS - calitate din orice punct de vedere

Cultivare ecologică

Bumbacul utilizat pentru textilele noastre certificate GOTS este cultivat ecologic. În procesul de producție, menținem un consum scăzut de apă și nu folosim pesticide, fungicide și alte substanțe dăunătoare pentru mediu.

Proces de prelucrare cu poluare redusă

Chiar și în cazul prelucrării ulterioare se folosesc numai substanțe compatibile cu mediul. Toate produsele marcate cu sigiliul GOTS sunt mai puțin poluante și prin urmare mult mai potrivite pentru utilizatorul final.

 

Condiții corecte de muncă

Nu avem în vedere numai responsabilitatea față de mediul înconjurător, ci și pe cea socială. Certificatul GOTS garantează respectarea standardului social pe întregul lanț de producție.

De pe câmp până în dulapul tău

Standardul GOTS cuprinde întregul lanț de producție, de la cultivare până la produsul final. Bumbacul este cultivat și recoltat folosind procese ecologice și este prelucrat fără folosirea de substanțe dăunătoare. Nu folosim niciun fel de îngrășăminte artificiale și substanțe chimice defoliante, iar albirea se face fără clor. Sigiliul GOTS include însă și respectarea criteriilor sociale precum salariile minime, protecția muncii la locul de muncă sau interdicția muncii copiilor și a muncii forțate.

Bumbacul nostru: fertilizat natural și cules manual

GOTS

Substanțele chimice defoliante sunt tabu

GOTS

Textilele sunt albite pe bază de oxigen

GOTS

Corectitudine de la cultivare până la produsul final

GOTS

GOTS la Kaufland

La ce să te aștepți

Din 2018 avem certificarea GOTS. Așadar, responsabilitatea ecologică nu se încheie la furnizori, ci la noi. Ori de câte ori este posibil, folosim pentru textilele noastre bumbac bio. Iar pe viitor vom îmbunătăți acest aspect. În final, utilizarea bumbacului bio în produsele noastre textile ne dă posibilitatea de a fi responsabili și corecți - față de natură și față de oameni.