Raport de sustenabilitate Kaufland Moldova 2021

Kaufland Moldova anunță publicarea primului Raport de Sustenabilitate, care oferă o analiză completă și transparentă privind realizările companiei și impactul activității sale în anul financiar 2021 (martie 2021 – februarie 2022). Raportul corespunde tuturor standardelor internaționale de raportare Global Reporting Initiative (GRI) Opțiunea de bază (Core) și include măsuri și acțiuni concrete de sustenabilitate realizate de către companie, cu evoluții ce includ rezultate măsurabile și impactul real în societate, economie sau mediu. În plus, raportul a fost auditat de către o companie specializată, în conformitate cu Standardul ISAE 3000.

 

Pentru indicatorii specifici Kaufland, datele  au fost colectate în baza metodologiei de responsabilitate socială corporativă a Kaufland Moldova, aprobată de către Managementul companiei. Detalii despre metodologie sunt precizate pentru fiecare indicator specific în secțiunile relevante ale raportului.

 

Broșura de sustenabilitate Kaufland Moldova 2020

Kaufland Moldova anunță publicarea primei Broșuri de responsabilitate socială, în care prezintă realizările companiei și impactul activității sale în anul financiar 2020 (01.03.2020 - 29.02.2021). Broșura are ca referințe cele mai importante standarde internaționale de raportare - Global Reporting Initiative (GRI) și prezintă indicatorii de performanță non-financiară, relevanți pentru activitatea companiei.

Broșura este structurată în 7 capitole și prezintă indicatori de performanță non‑financiară relevanți pentru activitatea noastră.

Vezi raportul complet accesând linkurile de mai jos:

 


Povestea noastră

Kaufland Moldova face parte din rețeaua de magazine europeană Kaufland, cu operațiuni în Germania, Cehia, Slovacia, Croația, Polonia, Bulgaria și România, aparținând Grupului Schwarz, compania fiind prezentă în Republica Moldova de 4 ani, cu primele magazine deschise în anul 2019.

Mărcile proprii Kaufland

Satisfacția clienților stă mereu în centrul preocupărilor noastre. Dorințele și nevoile acestora sunt într-o continuă schimbare, de aceea scopul nostru este să le oferim cea mai bună experiență la cumpărături, informându-i în permanență cu privire la opțiunile pe care le au la dispoziție în magazinele Kaufland.

Comunitățile noastre

Programele și proiectele pe care le susținem și dezvoltăm în parteneriat cu reprezentanții societății civile pun accent pe dimensiunea și durata impactului pozitiv pe care îl putem genera pentru comunități. Investim în proiecte pe termen mediu și lung, de care cei din jurul nostru pot beneficia rapid. De asemenea, o caracteristică importantă pe care o căutăm este implicarea clienților și angajaților, astfel încât mesajele pe care vrem să le transmitem prin proiectele implementate să genereze schimbări la nivelul întregii comunități, nu doar la nivelul beneficiarilor direcți.

Mediul de lucru

Succesul Kaufland este garantat de atenția pe care o acordăm oamenilor care lucrează alături de noi și reprezintă sufletul companiei. Gestionarea cu succes a unei companii de dimensiunea Kaufland

poate fi realizată doar cu ajutorul unor politici puternice de resurse umane, care urmăresc să ofere un mediu de lucru corect, o cultură plină de viață și să insufle tuturor angajaților mândria de a fi parte din echipa Kaufland. Totul începe cu oamenii noștri, mediul pe care l-am creat încurajează dezvoltarea personală și profesională, recompensează creativitatea și inspiră satisfacție profesională.

Grija pentru mediul înconjurător

Politicile noastre privind protecția mediului înglobează cele mai bune practici existente la nivel internațional. Analizăm și măsurăm constant impactul pe care îl avem asupra mediului și astfel încercăm să identificăm și să implementăm cele mai bune soluții pentru reducerea amprentei pe care activitatea noastră o lasă asupra mediului înconjurător.

Vezi raportul complet

Pentru a afla mai multe despre viziunea și strategia noastră de sustenabilitate, te invităm să parcurgi raportul pentru anul 2020, în limba română aici sau în limba engleză aici.