Angajați

În calitate de angajator, ne asumăm responsabilitatea pentru angajații noștri în multe moduri diferite. Trăim o cultură a aprecierii, promovăm compatibilitatea dintre muncă și viața privată, creăm șanse egale și promovăm sănătatea, perfecționarea și bunăstarea personală. Pentru că un lucru este clar pentru noi: Numai cu angajați mulțumiți și motivați avem astăzi succes și așa vom avea și în viitor. Totuși, nu ne asumăm responsabilitatea doar pentru angajații noștri, societatea în ansamblu este importantă pentru noi. De aceea, luptăm consecvent pentru o mai mare protecție a mediului și suntem implicați în numeroase proiecte sociale în întreaga lume. De ce? Din responsabilitate pentru angajații și semenii noștri.

Egalitatea de șanse și diversitatea

Diversitatea este un factor crucial de succes pentru noi

Sarcinile și provocările noastre sunt la fel de diverse ca și oamenii din societatea noastră. La noi, toți găsesc un loc, indiferent de mediul social, religie, origine, dizabilitate, sex, orientare sexuală sau vârstă. În calitate de angajator modern, susținem o cooperare respectuoasă, lipsită de discriminare, caracterizată prin respect și înțelegere față de ceilalți. Ne dorim și avem nevoie de oameni cu o mare varietate de biografii, experiențe și abilități pentru că diversitatea este cheia succesului. Doar dacă trăim diversitatea în întreprindere putem înțelege diferitele fațete ale societății noastre și, de asemenea, ne putem convinge clienții pe termen lung. 

Vă oferim următoarele:

  • Salariu corect: Genul nu reprezintă o competență și nu joacă un rol în remunerare. De aceea remunerăm doar în funcție de activitatea desfășurată, absolut indiferent de sex.
  • Echilibrul de genuri: Cu toții avem voie să conducem și să decidem indiferent dacă este vorba de bărbat, sau femeie. De exemplu, jumătate dintre managerii noștri din toate țările sunt femei și suplimentar le susținem și cu un program de mentorat din 2019.
  • Compatibilitatea vieții profesionale și private: Egalitatea de șanse începe cu compatibilitatea dintre muncă și familie: numai cei care își găsesc echilibrul personal își pot dezvolta întregul potențial și se pot concentra asupra provocărilor viitoare.

Sănătate și securitate la locul de muncă

Responsabilitate față de angajații noștri

Sănătatea este cel mai important bun pe care îl deținem – fizic sau psihic. Prin urmare, susținem angajații noștri cu numeroase oferte și activități de promovare a sănătății. Întrucât numai cu, condiții cadru atractive, într-un mediu de lucru sigur, putem crea un climat sănătos și de îmbunătățire a performanței.

Sănătatea angajaților noștri este prioritatea noastră principală. Managementul modern al sănătății nu intervine doar reactiv, ci și promovează în mod proactiv sănătatea. Atât angajații, cât și societatea beneficiază de acest fapt pe termen lung, iar angajații noștri apreciază preocuparea pentru bunăstarea acestora, tot în contextul unui echilibru optim între viața profesională și viața privată. Frank Schumann, Președintele Consiliului de Administrație Kaufland

Oferta noastră medicală și de îngrijire:

Mișcare, nutriție și echilibru:

Mitarbeiter Kantine

Angajații noștri beneficiază de multe oferte grozave pe tema sănătății: de la sala de fitness proprie a societății la cursuri și prelegeri până la reducere la multe facilități sportive și de agrement. Acestea includ și restaurantele angajaților noștri din locațiile noastre centrale, cu o mulțime de preparate proaspete și echilibrate, precum și fructe gratuite la fiecare masă de prânz.

Evenimente și promoții:

Fotografie de grup a angajaților care au participat la un eveniment de atletism

Puternici împreună, activi împreună: De exemplu, susținem evenimente sportive regionale, cum ar fi evenimente de atletism sau organizăm zile promoționale pe tema sănătății.

Prevenire:

Cine ia măsuri de precauție se va îmbolnăvi mai rar! Toți angajații beneficiază la noi de un număr mare de controale medicale voluntare și gratuite sau examinări preventive, cum ar fi de ex. programări la medicul societății, examene oftalmologice sau vaccinări antigripale.

Mediul și condițiile de muncă:

Spațiu de birou nou cu locuri de muncă ergonomice

Locurile și spațiile moderne de muncă au o contribuție importantă la protecția sănătății la locul de muncă. Fie că sunt scaune ergonomice și birouri reglabile pe înălțime în birourile noastre sau înălțimi optimizate ale rafturilor, benzi transportoare reglabile la vânzări și în centrele logistice, noi reducem efortul fizic în toate domeniile.


Distincții

Atractivitatea angajatorului

Pe lângă proiecte interesante, sarcini variate și locuri de muncă moderne, am creat un pachet general atractiv pentru angajații noștri, cu câteva plăți suplimentare și oportunități de dezvoltare individuală. Obiectivul nostru: Trebuie să existe posibilitatea ca fiecare angajat să-și poată dezvolta întregul potențial alături de noi pe termen lung.

Top Employer in Deutschland und Europa 2021

Noi suntem „Top Employer Europe“ (Cel mai bun angajator din Europa) și suntem astfel din nou unul dintre cei mai atrăgători angajatori din Germania. În plus: am primit premii de la Institutul independent Top Employers în toate cele opt țări în care suntem reprezentați.

Cu peste 139.000 de angajați în Europa, suntem un angajator de încredere și atrăgător. Premiul la nivel european în calitate de cel mai bun angajator subliniază acest fapt. Această verificare și certificare independentă a muncii noastre de resurse umane ne confirmă și ne motivează să ne dezvoltăm în continuare pe această bază. Angela Stoffers, Director Departament Personal

Acțiune durabilă

Pas cu pas către o economie circulară durabilă

Avem un singur Pământ și vrem să-l protejăm împreună. De aceea, utilizarea sensibilă a resurselor este o componentă centrală pentru toți angajații filialelor din întreaga lume, chiar și în faza de integrare. În plus, dorim să permitem și să încurajăm toți angajații până în 2022 să acționeze în mod durabil în domeniile de responsabilitate ale acestora și să contribuie cu idei.


Implicarea angajaților

Împreună susținem o cauză bună

Prin diverse evenimente ne consolidăm spiritul de echipă ca parte a strategiei noastre corporative de voluntariat, ne motivăm angajații să facă voluntariat și susținem împreună o cauză bună:

Campanii de donare de sânge și tipizare

Angajata își arată cardul de donator DKMS

Numai în Germania, câteva mii de oameni se îmbolnăvesc de leucemie sau alte tulburări de hematopoieză în fiecare an. De aceea desfășurăm  deja din 2009, împreună cu Crucea Roșie Germană, campanii regulate de donare de sânge și tipizare. Un aspect căruia îi acordăm o importanță deosebită: pentru angajații noștri, participarea se calculează chiar ca parte a orelor de lucru – susținem și Crucea Roșie Germană prin asumarea costurilor de tipizare. 

Doi angajați Kaufland s-au lăsat tipizați deja într-o campanie Kaufland și au fost eligibili ca donatori:

 

Campanie pentru bradul dorințelor

Brad de Crăciun cu un glob Kaufland și urări

Puternici împreună, activi împreună: De exemplu, susținem evenimente sportive regionale, cum ar fi evenimente de atletism sau organizăm zile de acțiune pe tema sănătății.

  • Campanie digitală pentru bradul dorințelor:

Campania pentru bradul dorințelor este de câțiva ani parte integrantă a perioadei premergătoare Crăciunului pentru angajații noștri. În mod tradițional, la recepții se montează brazi de Crăciun cu dorințe pentru a aduce bucurie copiilor, mamelor, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități. O platformă digitală special configurată colectează dorințele copiilor - angajații noștri le pot îndeplini apoi și toți participă: Lidl, Kaufland, PreZero precum și întregul concern Schwarz. În jur de 2.900 de dorințe au fost deja îndeplinite și 34 de paleți de cadouri au fost împachetați de Crăciun. Valoarea totală a donațiilor angajaților este de aproximativ 54.000 de euro. Grupul Schwarz a plătit costurile, logistica și ambalarea cadourilor.

  • Campanie pentru bradul dorințelor în filialele Kaufland: 

De asemenea, îndeplinim în filialele noastre tot felul de dorințe ale copiilor. În acest scop cooperăm cu case de copii și alte instituții sociale. Procesul: Copiii instituționalizați ne transmit dorințele lor apoi organizăm cadourile. Fiecare copil scrie o dorință pe o cartelă. Aceste cartele se agață într-un brad festiv din filialele respective. Clienții noștri pot lua apoi cartelele cu dorințe din copac și pot cumpăra cadoul potrivit de la biroul de informații pentru clienți. La cadou este atașată o felicitare de la client cu spațiu pentru o felicitare personală. Darurile sunt predate ulterior în filială, care își asumă și dorințele neîmplinite.