Sport și sănătate

Încurajăm populația Moldovei să aibă un stil de viață sănătos și activ. Ne implicăm în proiecte care promovează atât sportul în aer liber și mișcarea, cât și grija pentru sănătate a fiecărei persoane.

Casa Comunitară

Ajutor pentru deplasarea copiilor cu nevoi speciale

Am sprijinit achiziția primului microbuz adaptat pentru copiii cu nevoi speciale, ce a ajuns la „Casa Comunitară” din Chișinău.

Astfel, copiii cu nevoi speciale din cadrul serviciului social se vor putea deplasa mai ușor la serviciile medicale și de reabilitare, în parcuri și la evenimente publice.

Casa Comunitară pentru copii cu dizabilități din Chişinău a fost construită și dezvoltată cu susținerea financiară a Fundației Hope and Homes for Children și CCF Moldova în 2015. Ulterior, serviciul a fost preluat de Direcția Protecția Copilului, asigurând durabilitate și buna funcționare. Aici, 11 copii au parte de atenție individualizată, terapii și îngrijire în cele mai bune condiţii şi de tot ceea ce le-a lipsit în serviciul rezidenţial.

Serviciul asigură o atmosferă armonioasă, într-un mediu de viaţă apropiat celui familial, pentru o perioadă determinată de timp. Dizabilitățile copiilor îi fac dependenți de sprijinul și prezența constantă a adultului. Din acest motiv, deplasarea lor în afara casei, la distanțe mai mari, era practic imposibilă, iar în caz de urgență făceau apel la ambulanță sau la serviciul de taxi, care nu era adaptat.


Bucurie în Mișcare

Chișinăuienii, mobilizați să facă sport

Susținem mișcarea, prietenii, sportul, competiția, joaca și momentele petrecute împreună cu cei dragi, motiv pentru care în ultimii trei ani am ales să sprijinim proiectul Bucurie în Mișcare.

La ediția din 2018, vizitatorii au avut parte de jocuri team-building, tir cu arcul, mascote și multe alte distracții pentru pici și adulți. Seara a fost culminată de un concert de la Moldovan National Youth Orchestra și Alex Calancea Band.

Pe parcursul zilei, în toate zonele festivalului s-au desfășurat activități pentru mic și mare, la care au avut posibilitatea să participe toți.

Nu a rămas neobservată nici zona Jocurilor Copilăriei, unde toată ziua copiii, împreună cu părinții, s-au amuzat la tragerea cu arcul, fun basketball și fotbal target. Tot în această zonă, picii au încercat săritul în saci.

Tot pe teritoriul festivalului au avut loc două cupe sportive: la fotbal și volei. Cupa la fotbal s-a desfășurat între echipele de copii, iar acea la volei i-a pus în mișcare pe studenți. Echipele câștigătoare au fost anunțate și premiate, de asemenea, în ziua festivalului.