Utilizarea eficientă și responsabilă a resurselor

Pentru a reduce treptat amprenta noastră ecologică, informăm angajații, definim măsuri și le oferim clienților noștri posibilitatea de a utiliza resursele în mod responsabil.

Măsurile noastre

În cadrul proiectului „Valorificarea materialelor reciclabile”, ne informăm angajații în legătură cu valoarea resurselor noastre. Din 2017, am definit cerințe specifice în centrele noastre de distribuție, pentru a asigura cea mai bună separare posibilă a deșeurilor. În 2019, am extins proiectul „Reciclarea face diferența - valorificarea materialelor reciclabile” și instruim personalul magazinelor noastre cu privire la utilizarea responsabilă a resurselor.

Măsuri de separare a deșeurilor

În opinia noastră, un proces de reciclare ideal începe cu sortarea corectă. Astfel, se evită munca suplimentară și se creează valoare adăugată pentru oameni și mediu.

  • Informarea angajaților: pentru a realiza o separare mai eficientă a deșeurilor, începem cu proiectul „Valorificarea materialelor reciclabile”, pentru a informa angajații în legătură cu problemele referitoare la lipsa materiilor prime, reducerea deșeurilor și reciclare.
  • Facem vizibilă reciclarea: la Kaufland, facem din subiectul reciclării o parte omniprezentă în desfășurarea unui proiect, de exemplu, prin prezentarea ciclurilor de reciclare în vitrine și utilizarea cutiilor de reciclare.
  • Simplificarea separării deșeurilor: un concept uniform de semnalizare cu ajutorul pictogramelor permite separarea rapidă și ușoară a deșeurilor. Astfel, putem colecta materialele reciclabile în funcție de tipul lor. 

Cu ajutorul măsurilor luate pentru îmbunătățirea separării deșeurilor, am reușit deja să creștem semnificativ cantitatea de materiale reciclabile colectate, să reducem cantitatea de deșeuri reziduale și să reducem astfel o cantitate considerabilă de CO2.

Exemplele în care folosim deja cicluri de reciclare închise includ sacoșa fabricată în proporție de 80% din folie uzată sau hârtia pentru copiator din sediile centrale, care este fabricată din hârtie reciclată. Pungile de gunoi pentru uz intern sunt, de asemenea, realizate parțial din folii vechi.

Folosirea lăzilor reutilizabile pentru fructe și legume

Un fermier ține o ladă reutilizabilă cu salată

Pentru mai multă eficiență și durabilitate, în zona de fructe și legume din magazinele noastre folosim lăzi reutilizabile, în locul cutiilor de unică folosință. De când ambalajele reutilizabile verzi au fost declarate ambalaje standard pentru fructe și legume în celelalte magazine ale noastre din Europa, în 2018, am renunțat în mare măsură la cutiile de unică folosință în lanțul nostru logistic la nivel european. 

Ruta ambalajului verde: de la producător, la centrul de distribuție și până la plasarea în magazin, produsele proaspete rămân în lăzi. După vânzarea acestora, lăzile goale sunt curățate și returnate producătorilor, unde sunt reumplute.

Prin folosirea ambalajelor reutilizabile ecologice, ne-am redus emisiile de CO2 cu aproximativ 35.000 de tone pe an în 2018. În anul următor, am reușit să economisim aproximativ 42.000 de tone de CO2 prin implementarea acestei măsuri și în alte țări.


Ce poți face?

Pentru noi, protecția mediului începe și prin faptul că simplificăm cât mai mult colectarea pentru clienții noștri și eficientizăm cât mai mult reciclarea.

Puncte de colectare a materialelor reciclabile

Punct de colectare a materialelor reciclabile într-un magazin Kaufland

În magazinele noastre vei găsi nu numai sursele de lumină potrivite, ci și cutii de colectare a becurilor LED uzate și a altor surse de iluminat eficiente energetic, precum și a multor alte materiale reciclabile. Poți face acest lucru fie direct la punctele noastre de colectare a materialelor reciclabile, fie la biroul de informații din orice magazin din rețeaua națională, respectiv la automatele de reciclare din parcările magazinelor. Prin sistemul nostru de colectare, ne asigurăm că materiile prime de înaltă calitate sunt reciclate și orice substanțe nocive pe care le pot conține sunt eliminate în mod corespunzător.

Colectăm:


Responsabilitate

Implicarea face diferența

Proteja-
rea climei
Protejarea climei

Nu doar vorbim despre protejarea climei, ci aducem și o contribuție relevantă prin măsuri specifice implementate la nivelul întregii companii. Află care sunt activitățile prin care luptăm împotriva schimbărilor climatice.

Tehnici eficiente
energetic
Eficiență energetică

Tehnologia folosită de instalaţiile de refrigerare şi climatizare din magazinele noastre ne permite să protejăm resursele naturale. Cu ajutorul tehnicilor noastre eficiente energetic, contribuim în mod activ la protejarea climei.