Echipa Kaufland face diferența

#EchipaKaufland se implică pentru mai multă sustenabilitate prin protejarea mediului, salvarea alimentelor, susținerea comunității, mai puțin plastic și respectarea angajaților.

Reducerea plasticului

PENTRU O LUME CU MAI PUȚIN PLASTIC

Avem doar o singură planetă și vrem să o protejăm. Reciclând și reducând cantitățile de materialele de ambalare utilizate, ne implicăm pentru ca deșeurile de materiale plastice să nu ajungă în natură și ape. În plus, implementăm și multe alte măsuri inovatoare prin care acționăm pentru un viitor sustenabil.

Ca angajată, mă simt sigură că pot acționa sustenabil. La sediul central avem o boxă specilizată, instalată pentru reciclarea buteliilor de plastic. Tot aici, ne implicăm în acțiuni de curățare a parcurilor și zonelor verzi, iar după ce adunăm plasticul, îl reciclăm la Kaufland. Aceste acțiuni aparent mici, făcute de fiecare membru al echipei, au un impact major atât asupra planetei, cât și asupra responsabilității fiecărui angajat. Iar odată ce vezi că poți fi sustenabil la serviciu, inevitabil ești responsabil și acasă.  Ecaterina Babitina, asistentă Director Executiv

Află mai multe despre ce facem pentru reducerea deșeurilor din plastic:

Plastic
Plastic

Prin angajamentul nostru de a reduce utilizarea plasticului în ambalajele produselor noastre sau chiar de a-l elimina în totalitate, ne aducem contribuția la REset – strategia internațională a Grupului Schwarz privind plasticul.


Protejarea climei

ÎMPREUNĂ PENTRU PROTEJAREA CLIMEI

Protejarea climei reprezintă pentru noi o prioritate. Contribuim semnificativ prin proiecte imobiliare inovatoare, procese logistice ecologice și evitarea generării de deșeuri. În plus, printr-o gamă sustenabilă de produse, le oferim clienților noștri șansa de a se implica.

Ori de câte ori am oportunitatea, optez pentru mașinile electrice. Și le alimentez tot la Kaufland, absolut gratuit! De asemenea, mă implic în acțiuni de voluntariat alături de echipa Kaufland. De exemplu, într-un an angajații au curățit câteva parcuri din oraș de deșeuri, iar anul trecut am plantat „Pădurea Kaufland”, alături de ONG-ul Hai Moldova. Așa demonstrăm că Implicarea Face Diferența! Denis Postolachi, responsabil VT Orga

Află mai multe despre ce facem pentru protejarea climei:

Mediu
protejat
Magazine prietenoase cu mediul

Magazinele noastre sunt prietenoase cu mediul, mizând, printre altele, pe eficiență energetică, tehnologii moderne și uniforme din materiale certificate Fairtrade. 

Proteja-
rea climei
Protejarea climei

Nu doar vorbim despre protejarea climei, ci aducem și o contribuție relevantă prin măsuri specifice implementate la nivelul întregii companii. Află care sunt activitățile prin care luptăm împotriva schimbărilor climatice.


Implicare în societate

FACEM BINE ÎMPREUNĂ

Sprijinim comunitatea pe cinci domenii strategice și ne implicam în proiecte ce vizează educația, protecția mediului, teme sociale, sport & sănătate și cultură. Avem parteneriate strategice cu organizații neguvernmentale care realizează sute de proiecte anual, cu impact pozitiv în viețile a milioane de beneficiari.

Știu foarte bine care este realitatea în sate și ce impact major are implicarea unei corporații în îmbunătățirea vieții oamenilor simpli de acolo. Iată de ce mă bucur că pot face o schimbare alături de Kaufland. La fel cum, apropo, se pot implica toți colegii mei, dar și clienții. Cătălin Pidghirnii, departamentul Procurări

Află mai multe despre implicarea noastră în societate:

Sănătate
și sport
Sport și sănătate

Încurajăm populația din Republica Moldova să aibă un stil de viață sănătos și activ. Ne implicăm în proiecte care promovează atât sportul în aer liber și mișcarea, cât și grija pentru sănătate a fiecărei persoane.

Proiecte
sociale
Proiecte sociale

Susținerea proiectelor sociale este o parte importantă a strategiei noastre. Ne concentrăm eforturile în proiecte de care să beneficieze un număr cât mai mare de persoane și care au un impact major și pe termen lung în comunitățile unde se desfășoară.

Implicare
Implicare în societate

Luăm în serios responsabilitatea pe care o avem față de mediu și față de societate, motiv pentru care susținem organizații care activează în aceste domenii și ne implicăm activ în diferite campanii de voluntariat.

Educație
Educație

Susținerea educației stă la baza direcțiilor noastre strategice de investiții comunitare.


Salvarea alimentelor

GUSTUL BUN NU ÎȘI ARE LOC LA COȘUL DE GUNOI

Tone de alimente ajung în fiecare an la gunoi. Prin intermediul colaborării cu băncile pentru alimente și a altor măsuri punctuale pe care le-am implementat, ne implicăm activ în reducerea risipei alimentare.

De când sunt angajată la Kaufland, m-am învățat să apreciez fiecare fruct, fiecare produs pe care îl punem pe raft și care ajunge în coșul clientului. Pentru mine aceasta este sustenabilitatea – valorificarea fiecărei resurse pe care o avem și evitarea utilizării a mai mult decât ne trebuie. Aliona Bugaescu, AMM Proaspete

Află mai multe despre implicarea noastră în societate:

Risipa alimen-
tară
Evitarea risipei alimentare

Fără îndoială, risipa alimentară este un lucru rău. Partea bună este că fiecare dintre noi poate face ceva în privința aceasta. Sunt suficiente câteva trucuri simple, de zi cu zi, care permit o utilizare mult mai responsabilă a alimentelor.


Responsabilitate

IMPLICAREA FACE DIFERENȚA

Noi la Kaufland credem că „Implicarea face diferența”, indiferent dacă vorbim de lupta împotriva risipei alimentare, reducerea plasticului, protejarea climei sau implicarea în societate.

Află mai multe despre implicarea noastră în societate:

Implicare
Implicare în societate

Luăm în serios responsabilitatea pe care o avem față de mediu și față de societate, motiv pentru care susținem organizații care activează în aceste domenii și ne implicăm activ în diferite campanii de voluntariat.